Τριάντα παλαιστίνιοι φυλακισμένοι στο Ισραήλ αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας ανακωχής με τη Χαμάς, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών.

Διευκρίνισε πως τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με τη διπλωματία του Κατάρ, επρόκειτο για 16 ανήλικους και 14 γυναίκες, αφέθηκαν ελεύθεροι από κέντρα κράτησης στην επικράτεια του Ισραήλ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφυλακίστηκαν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από τη Χαμάς 16 ομήρων που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών και προσώπων με διπλή υπηκοότητα, μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας, στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Al Jazeera  ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Beitunia, δυτικά της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής είχαν εισβάλει στην πόλη νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης. Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa) ανέφερε ότι οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στις γειτονιές κοντά στη στρατιωτική φυλακή Όφερ, μέχρι το κέντρο της πόλης, γεγονός που οδήγησε στο ξέσπασμα των συγκρούσεων με τους Παλαιστίνιους.

Η έφοδος του ισραηλινού στρατού έγινε ενώ εκατοντάδες πολίτες, οικογένειες κρατουμένων περίμεναν την απελευθέρωση της έκτης παρτίδας κρατουμένων από τις  φυλακές μπροστά από τις στρατιωτικές φυλακές Όφερ, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης