Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη, μετά από δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, να καλέσει τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη «μετά την επαίσχυντη δήλωση που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός την ίδια μέρα που τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν Ισραηλινούς στην πρωτεύουσά μας, την Ιερουσαλήμ».

Δύο ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε μια στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ κατά τις πρωινές ώρες.

Ανακαλείται η Ισραηλινή πρέσβης στην Ισπανία

Παράλληλα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί «για διαβουλεύσεις» την πρέσβη του στην Ισπανία, μετά τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις του πρωθυπουργού Σάντσεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω τη Ισραηλινή πρέσβη στην Ισπανία», Ροντίκα Ραντιάν-Γκόρνον, για «διαβουλεύσεις» στην Ιερουσαλήμ, εξήγησε με ανάρτηση στο Χ (Twitter) ο Έλι Κοέν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης