Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις οποίες συνέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς είναι «απαράδεκτες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η παρούσα στιγμή είναι δυνητικά επικίνδυνη και ότι η απειλή για τους Ρώσους πολίτες θα αυξηθεί σημαντικά μόλις το Ισραήλ αρχίσει την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στην Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θέλει να εξαλείψει την Χαμάς, η οποία κυβερνά στην Λωρίδα της Γάζας και πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποίησε επιθέσεις μέσα σε ισραηλινές πόλεις και σε κιμπούτς, στις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπάθησε να συγκρίνει τις ενέργειες της Χαμάς με εκείνες του Πούτιν, οι δυνάμεις του οποίου εξαπέλυσαν μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο θέλουν να εξαλείψουν τις γειτονικές τους δημοκρατίες» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεσκόφ είπε ότι «μια τέτοια ρητορική δεν είναι καθόλου κατάλληλη για υπεύθυνους αρχηγούς κρατών και μια τέτοια ρητορική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς – δεν δεχόμαστε ένα τέτοιο ύφος απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία και απέναντι στον πρόεδρό μας».

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να πει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στην σύνοδο κορυφής για το παλαιστινιακό που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Κάιρο, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Εξωτερικών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης