Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την Τετάρτη την ελπίδα, ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρυνθούν αντιρωσικές σχέσεις, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πείσουν το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εν μέσω αλματώδους αύξησης των τιμών.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της βενζίνης, κατά τη συνάντησή του με ηγέτες των χωρών του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου παγκοσμίως, έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία εντός του πλαισίου της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, στην οποία συμμετέχουν οι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου του κόσμου.

«Είμαστε εντός του πλαισίου των συμφωνιών της ΟΠΕΚ+ και έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση το έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανόμενων κορυφαίων εταίρων όπως είναι η Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τις σχέσεις μας και την επικοινωνία μας με το Ριάντ και σίγουρα ελπίζουμε ότι η οικοδόμηση σχέσεων και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Ριάντ και άλλων πρωτευουσών του κόσμου σε καμία περίπτωση δεν θα κατευθύνεται εναντίον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης