Για κύμα φυγής γκιουλενιστών προς την Ελλάδα έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών και την παραμονή Ερντογάν στην εξουσία κάνει λόγο σήμερα ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, εφημερίδα Σαμπάχ δημοσιεύθηκε σήμερα με τον τίτλο: «Πανικός στη FETO: Όλοι φεύγουν» αναφέροντας ότι μέλη της FETO, απογοητευμένα από τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«56 μέλη της FETO και οι οικογένειές τους κατέφυγαν παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο. Διαπιστώθηκε ότι μέλη της FETO που εμπλέκονται σε διακίνηση ανθρώπων μετέφεραν λαθραία μέλη της οργάνωσής τους στην Ελλάδα. Μέλη της οργάνωσης εκεί τους υποδέχθηκαν και τους βοήθησαν.

Σε βίντεο που τράβηξαν μαζί με τις οικογένειές τους, τα 56 μέλη της FETO που μεταφέρθηκαν παράνομα εμφανίζονται να διαμαρτύρονται για την Τουρκία στην Ελλάδα, μια χώρα που πρόσφατα προκάλεσε την αντίδραση όλου του κόσμου για την απάνθρωπη συμπεριφορά της κατά των αιτούντων άσυλο», σχολιάζει η Σαμπάχ.

Μάλιστα, η εφημερίδα αποκάλυψε όλα τα ονόματα των Τούρκων που, όπως υποστηρίζει, τράπηκαν σε φυγή με προορισμό την Ελλάδα αναφέροντας παράλληλα πως ανήρτησαν το εξής μήνυμα: «Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τη χώρα μας λόγω πολιτικών πιέσεων και άδικων δικών». Ταυτόχρονα, αναφέρει πως «το αίτημα για άσυλο έγινε δεκτό από τους Έλληνες στρατιώτες στην Ορεστιάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο «Οργανωμένη απόδραση μελών της FETO» αναφέρει ότι «το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα έλεγαν τα ονόματά τους ένας-ένας ερμηνεύτηκε ως ένδειξη οργανωμένης απόδρασης. Υπάρχουν γυναίκες και παιδιά στην ομάδα που πέρασε από τον ποταμό Έβρο στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, δικηγόροι της FETO παρενέβησαν για να γίνει αποδεκτή η ομάδα. Ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος βοήθησε τα μέλη της FETO. Ενώ η αστυνομία και η χωροφυλακή ερευνούν ποιος βοήθησε την ομάδα, έγινε επίσης γνωστό ότι και το υπουργείο Εξωτερικών αξιολογεί το θέμα και θα συζητήσει την κατάσταση με την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης