Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ισχυρών βροχών που έπληξαν ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Κούβας, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές και οδηγώντας στην κατεπείγουσα απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών από τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι Aρχές χθες Δευτέρα.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν την Πέμπτη και αμβλύνθηκαν χθες, όμως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν σε αρκετές ανατολικές επαρχίες (Ολγκίν, Καμαγουέι, Γκράνμα, Σαντιάγο ντε Κούμπα, Λας Τούνας) καθώς και στην κεντρική επαρχία Σάντι Σπίριτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολιτική Προστασία της Καμαγουέι ανέφερε χθες πως άνδρας 56 ετών βρέθηκε νεκρός σε φράγμα, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για τον θάνατο ενός δεύτερου, 67 ετών.

Στην Γκράνμα, σχεδόν 7.500 χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ στην επαρχία Λας Τούνας, κάπου 7.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν. Την Παρασκευή, οι Aρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο από πνιγμό 60χρονου.

«Κανένας δεν θα ξεχαστεί», υποσχέθηκε προχθές Κυριακή ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, προσθέτοντας πως η χώρα του θα συνέλθει από την καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γέφυρες, δρόμοι και συστήματα αποχέτευσης υπέστησαν ζημιές, ενώ δρομολόγια τρένων προς ανατολική κατεύθυνση από την πρωτεύουσα Αβάνα ακυρώθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης