Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει Κινέζους να τρώνε ένα ψάρι… ολοζώντανο! Στο video εικονίζεται ένα ψάρι, μισοψημένο, που ψυχορραγεί αργά και βασανιστικά, ενώ οι πελάτες του εστιατορίου το τρώνε σιγά σιγά. Είναι μάλιστα σερβιρισμένο σε πιάτο με σάλτσα και γαρνιτούρα.

Ο τρόπος μαγειρέματός του είναι εξίσου σοκαριστικός. Οι σεφ το ψήνουν, έχοντας όμως τυλιγμένο το κεφάλι με ένα βρεγμένο πανί ώστε να μείνει ζωντανό.

Στο video του You Tube ακούγονται οι πελάτες να γελούν και να αστειεύονται όταν το ακουμπούν και το ψάρι αντιδρά, προτού τελικά αρχίσουν να το τρυπούν με κινέζικα ξυλάκια.

Η Peta, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, ανακοίνωσε ότι το video, το οποίο έχει ήδη 120.000 «χτυπήματα» είναι απλά αηδιαστικό.

«Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος θα πρέπει να σοκάρεται όταν κάποιος κοροϊδεύει ή κακοποιεί ένα αβοήθητο πλάσμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Peta.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κινέζικη κουζίνα κατακρίνεται. Κάποια εστιατόρια προσφέρουν μέχρι και μυαλά πιθήκου ή ποντίκια, σκύλους, φίδια και σαύρες.