Το αμερικανικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη Συρία, κατά τη διάρκεια της επιδρομής για την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, εντοπίστηκε στην πόλη Τζιντερές, στην περιφέρεια της Αφρίν, ανατολικά του Ιντλίμπ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Νωρίτερα, ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι το ελικόπτερο «καταστράφηκε στο έδαφος», αφού συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου ανέφεραν ότι πήγαν στην περιοχή αναζητώντας τα συντρίμμια και τράβηξαν ένα βίντεο που δείχνει ότι το ελικόπτερο διαλύθηκε τελείως, εκτός από ορισμένα τμήματά του. Πηγές ανέφεραν στο Anadolu ότι μια γυναίκα-καμικάζι άνοιξε πυρ εναντίον των ελικοπτέρων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. Υποστήριξαν, επίσης, ότι ένα από τα ελικόπτερα υπέστη ζημιές και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Τζιντερές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ομάδες διασωστών της Πολιτικής Άμυνας ανέφεραν ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν στην επιδρομή. Μιλώντας στο Anadolu, πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έβγαλαν ζωντανό έναν άνθρωπο από το σπίτι και τον πήραν μαζί τους.

Σε άλλα πλάνα από το σπίτι όπου έγινε η επιδρομή, φαίνεται ό,τι απέμεινε από τους τοίχους και το ταβάνι που κατέρρευσαν από τις εκρήξεις των βομβών. Ο χώρος της κουζίνας κάηκε, όλα τα έπιπλα καταστράφηκαν και στο πάτωμα διακρίνονται κηλίδες αίματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης