Το θέρετρο σκι Παμπόροβο στην επαρχία Σμόλιαν της Βουλγαρίας έχει καταγράψει αύξηση των επισκεπτών του σε ποσοστό 30% με 40% από την αρχή της σεζόν, σύμφωνα με τον εκτελεστικό του διευθυντή Μαριάν Μπελιάκοφ.

Συνολικά περισσότεροι από 100.000 τουρίστες έχουν επισκεφθεί το θέρετρο από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ παρατηρείται άνοδος του αριθμού τόσο των εγχώριων όσο και των αλλοδαπών επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Μπελιάκοφ μιλώντας στο πρακτορείο BTA, εν μέσω πανδημίας παρατηρείται αλλαγή στην αγορά, με σημαντικά λιγότερους τουρίστες να πηγαίνουν στο Παμπόροβο με οργανωμένα γκρουπ. Περισσότερο από το 50% των πελατών του θερέτρου είναι Βούλγαροι ή αλλοδαποί που έκλεισαν τις διακοπές τους ανεξάρτητα, χωρίς να βασίζονται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Αύξηση παρατηρείται στους επισκέπτες από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες, οι οποίοι κλείνουν τις διακοπές τους για σκι μόνοι τους και φτάνουν στο θέρετρο με τα αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα καταγράφεται άνοδος των τουριστών από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, οι οποίοι κλείνουν τις διακοπές τους στο Παμπόροβο μέσω του διαδικτύου. Τη φετινή, χειμερινή περίοδο έχει αυξηθεί και ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης