Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην πολιτεία του Σάο Πάολο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε παράκτιες περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Περίπου 2.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί εξ αυτών έχουν μείνει άστεγοι, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Σάο Σεμπαστιάο αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων (43), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα πέταξε χθες Δευτέρα με ελικόπτερο πάνω από το Σάο Σεμπαστιάο, συνοδευόμενος από υπουργούς του, προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής. Ο Λούλα δεσμεύτηκε πως θα ανοικοδομηθεί η πόλη των περίπου 91.000 κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι νέες κατοικίες θα κατασκευαστούν σε ασφαλή σημεία.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην πολιτεία του Σάο Πάολο ήταν οι τελευταίες μιας σειράς φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα τη Βραζιλία, όπου η άναρχη δόμηση και οι κακοτεχνίες έχουν συχνά τραγικές συνέπειες κατά την περίοδο των βροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία οι παραλίες της Βραζιλίας κατακλύζονται από τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης