Νέα διαδήλωση κατά του Μουντιάλ σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια αυτή την φορά από τους αυτόχθονες της χώρας οι οποίοι ενεπλάκησαν σε επεισόδια με έφιππους αστυνομικούς. Οι ομάδες ιθαγενών διαμαρτύρονται για την οριοθέτηση της γης τους.

Σε χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποίησαν, οι ιθαγενείς απάντησαν στη χρήση δακρυγόνων των αστυνομικών με τόξα και βέλη ενώ οι εικόνες από την διαδήλωση κάνουν τον γύρο του κόσμου. Τα παραδοσιακά όπλα των αυτοχθόνων όπως φαίνεται έκαναν τη δουλειά τους, αφού, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι από βέλος.

Οι περίπου 1.500 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μπραζίλια και έφτασαν μέχρι το Στάδιο όπου έχει εκτεθεί για το κοινό η «Κόπα», το κύπελλο που θα σηκώσει η νικήτρια ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της διοργάνωσης.

Οι αυτόχθονες που συμμετείχαν στην πορεία, διαδήλωσαν φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές και κρατώντας τα δικά τους όπλα: τόξα, βέλη και ακόντια.