Πανομοιότυποι δίδυμοι από τη Βραζιλία, που συνήθιζαν να υποδύεται ο ένας τον άλλο, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού δικαστής τους καταδίκασε να πληρώσουν διατροφή και οι δύο στο ίδιο παιδί, το οποίο κανείς εξ αυτών δεν θέλει να αναγνωρίσει.

Η απίστευτη ιστορία θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα, ωστόσο η ποινή που αποφάσισε χθες το δικαστήριο του Γκοϊάς (κεντροδυτική Βραζιλία) να επιβάλει σε βάρος τους είναι άκρως αληθινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δικαστής Φιλίπε Λουίς Περούκα καθόρισε ότι τα ονόματα των διδύμων θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιητικό γέννησης γέννησης κι ότι ο καθένας εξ αυτών θα πληρώσει ίση διατροφή ύψους 30% του κατώτατου μισθού» σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο το δικαστηρίου.

Ο κατώτατος μισθός στη Βραζιλία ανέρχεται σε 998 ρεάλ (230 ευρώ), επομένως κάθε αδελφός θα πρέπει να καταβάλει μηνιαίως 299,4 ρεάλ (περίπου 69 ευρώ).

Μια ισχνή αποζημίωση για το παιδί, καρπό μιας σύντομης σχέσης της μητέρας του με τους δίδυμους. Η μητέρα εξάλλου δεν μπόρεσε να διαλευκάνει το μυστήριο της πατρότητας της κόρης της, καθώς και τα δύο αδέλφια επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας υποβλήθηκε σε τεστ DNA, που βγήκε θετικό, όμως δεν θέλησε να αναγνωρίσει το παιδί υποστηρίζοντας ότι ο αδελφός του ήταν ο πατέρας. Το DNA του άλλου ήταν επίσης συμβατό, καθώς τα μονοζυγωματικά δίδυμα έχουν την ίδια γενετική ταυτότητα.

«Ο ένας εκ των δύο αδελφών, κακοπροαίρετα, επιχειρεί να αποκρύψει την πατρότητά του» συμπεραίνει ο δικαστής στην ετυμηγορία του.

Στο δελτίο τύπου, το δικαστήριο εξηγεί ότι από την εφηβεία τους, οι δίδυμοι, ηλικίας σήμερα 31 ετών, «εκμεταλλεύονταν την ίδια εμφάνισή τους για να καλύπτουν τις απιστίες τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης