Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη όσων έμειναν άνεργοι από την πανδημία COVID-19 και για την επιστροφή τους στην εργασία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων το πρόγραμμα (Job Entry Targeted Support -JETS) θα υποστηριχτεί οικονομικά από τη διάθεση 238 εκατομμυρίων λιρών ( 308 εκατομμύρια δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο τονίζει ότι όσοι ζητούν δουλειά μέσω του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη και ευέλικτη υποστήριξη, ώστε να επιστρέψουν άμεσα σε καθεστώς εργασίας.

Μεταξύ αυτών, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για την ενασχόλησή τους με τομείς που παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη, όπως και η παροχή υποστήριξης για την κατάρτιση των βιογραφικών τους, αλλά και για τις συνεντεύξεις πρόσληψης.

«Το πρόγραμμα JETS θα δώσει σε αυτούς που έγιναν πρόσφατα άνεργοι, το χέρι βοήθειας που χρειάζονται για να επιστρέψουν στη δουλειά, ενισχύοντας τις προοπτικές (εργασίας) για περισσότερους από 250.000 ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία», σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Τερίς Κόφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θα αντικατασταθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι αύξησης της ανεργίας αυξάνονται κατακόρυφα, με την Τράπεζα της Αγγλίας να προβλέπει αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,5%.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης