Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καταιγίδας Μπαμπέτ που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες σε αρκετές περιοχές της Βρετανίας, ενώ η μετεωρολογική πρόγνωση για ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες προκαλεί ανησυχία για περαιτέρω πλημμυρικά φαινόμενα.

Η αστυνομική διεύθυνση της Σκωτίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα  ότι ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Αμπερντίν. Πρόκειται για το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας στη Σκωτία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και αρκετές εκατοντάδες παραμένουν άστεγοι. Κατά την επίσκεψή της στο Ρέτφορντ, μια από τις πληγείσες περιοχές, η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζ Κόφι είπε στο δίκτυο Sky News ότι ορισμένοι άστεγοι ενδέχεται να περιμένουν για μήνες προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στον απόηχο της καταιγίδας Μπαμπέτ, οι Αρχές εξέδωσαν τη Δευτέρα νέες προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπου 100 περιοχές, ιδίως στις κομητείες Ντάρμπισιρ και Νότιγχαμσιρ της Αγγλίας, όπου η στάθμη ορισμένων ποταμών έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Ο κίνδυνος για περαιτέρω πλημμύρες παραμένει υπαρκτός μέχρι την Τετάρτη, προειδοποιούν οι ειδικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης