Ο απολογισμός της χιονοστιβάδας που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, σε παγετώνα των γαλλικών Άλπεων (ανατολική Γαλλία), στην οροσειρά του Λευκού Όρους, αυξήθηκε σήμερα σε συνολικά έξι νεκρούς, οι δύο από τους οποίους ήταν οδηγοί βουνού, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

«Μόλις ανακαλύψαμε το έκτο θύμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της περιφέρειας Καρλίν Μπουισέ. Πρόκειται «πιθανόν» για το σύντροφο της 39χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ, έναν άνδρα γεννημένο το 1981, πρόσθεσε η δικαστικός. Το ζευγάρι ζούσε σε προάστιο της Λιόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός αυτός καθιστά την εν λόγω χιονοστιβάδα μία από τις πιο φονικές των τελευταίων ετών στη Γαλλία.

Η εντυπωσιακή αυτή κατολίσθηση χιονιού σημειώθηκε χθες, Κυριακή, το πρωί στον παγετώνα Αρμανσέτ, στα υψώματα της κωμόπολης Κονταμίν-Μονζουά, και αιφνιδίασε τους σκιέρ. Διήνυσε 1.600 μέτρα από το σημείο που εκδηλώθηκε μέχρι το σημείο που κατέληξε και είχε πλάτος 500 μέτρα, σύμφωνα με τη νομαρχία της Άνω Σαβοΐας.

Οι συνθήκες ήταν εντούτοις «καλές» αυτή την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της Κονταμίν-Μονζουά, ο Φρανσουά Μπαρμπιέ. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία δεν είχε εκδώσει προειδοποίηση για χιονοστιβάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χιονοστιβάδα αιφνιδίασε «τρεις ομάδες σκιέρ», καθεμιά από τις οποίες «πλαισιωνόταν από έναν ή δύο οδηγούς βουνού», ανέφερε η εισαγγελία.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται δύο οδηγοί της εταιρείας οδηγών βουνού του Σεν-Ζερβέ (Άνω Σαβοΐα), γεννημένοι το 1974 και το 1984, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συνδικάτο Οδηγών Βουνού.

Οι ταυτότητες των άλλων θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης