Μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ αναφέρουν σήμερα ότι η κυβέρνηση της πόλης θα αναστείλει την υιοθέτηση του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, το οποίο έχει προκαλέσει θυμό στον πληθυσμό και βίαιες διαμαρτυρίες, ενώ η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ σχεδιάζει να μιλήσει στους δημοσιογράφους αργότερα σήμερα.

Η υποστήριξη στο νομοσχέδιο άρχισε να καταρρέει χθες, Παρασκευή, καθώς πολιτικοί που υποστηρίζουν το Πεκίνο και ένας ανώτερος σύμβουλος της Λαμ δήλωσαν πως η συζήτησή του θα πρέπει προς το παρόν να αναβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο καλύπτει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και ξένους και κινέζους υπηκόους που ζουν ή ταξιδεύουν στην πόλη, έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες ότι μπορεί να απειλήσει το κράτος δικαίου το οποίο υποστηρίζει το διεθνές οικονομικό στάτους του Χονγκ Κονγκ.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία την περασμένη Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο και οι διαδηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της εβδομάδας αντιμετωπίσθηκαν από την αστυνομία με δακρυγόνα και σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ, με αποτέλεσμα η πόλη να βυθιστεί στην αναταραχή και η Λαμ να δεχθεί μεγάλη πίεση. Άλλη διαμαρτυρία σχεδιάζεται για αύριο, Κυριακή.

Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ iCable, South China Morning Post και Sing Tao ανάφέρουν όλα πως η υιοθέτηση του νομοσχεδίου θα ανασταλεί σήμερα. Τα TVB και iCable μετέδωσαν πως η Λαμ θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης