Πανικός επικράτησε χθες σε δρόμους πόλης του Οχάιο στις Η.Π.Α. όταν ένας άνδρας άφησε χθες ελεύθερα περίπου 50 άγρια ζώα πριν θέσει τέρμα στη ζωή του. Λιοντάρια, τίγρεις, μαύρες και καφέ αρκούδες καθώς και πίθηκοι κυκλοφορούσαν για ώρες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ζέινβιλ, αναγκάζοντας τις τοπικές Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, κλείνοντας παράλληλα τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λάβαμε τηλεφωνικές κλήσεις από τρομοκρατημένους ανθρώπους οι οποίοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των άγριων ζώων. Έχουμε δημιουργήσει μια μικρή λίστα με τα 48 άγρια ζώα που πρέπει να αιχμαλωτιστούν», ανέφερε στη διάρκεια της επιχείρησης ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Sheriff Matt Lutz.

Αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα του 62χρονου Terry Thompson, ιδιοκτήτη των άγριων ζώων σε πάρκο της πόλης ενώ δίπλα του βρέθηκαν ξεκλείδωτα τα κλουβιά. Ο αυτόχειρας είχε αποφυλακισθεί πριν από τρεις εβδομάδες, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη χρήση όπλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου διατηρούσε στο σπίτι του εκτός από τα προαναφερθέντα άγρια ζώα, λύκους, καμήλες, στρουθοκαμήλους, ουραγκοτάγκους και τσίταχ, τα οποία και βρέθηκαν μέσα στα κλουβιά τους.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν μέλη του τμήματος Φυσικών Ερευνών του Οχάιο και του Ζωολογικού κήπου, «Columbus», ορισμένα από τα ζώα έπεσαν νεκρά από τα πυρά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας πίθηκος παραμένει ελεύθερος.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης