Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήταν ίσως η κορυφαία κωμικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, που ξεδίπλωσε το ταλέντο της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, χαρίζοντας άφθονο γέλιο και κληροδοτώντας μας ατάκες που πέρασαν στην κινηματογραφική ιστορία.

«Σούζυ, τρως… και ψεύδεσαι, και τρως!» Ποιος δεν έχει αναφέρει έστω και μια φορά την ατάκα αυτή στην παρέα του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι από μας που γράφουμε σήμερα για τη Ρένα Βλαχοπούλου, με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από τον θάνατό της, δεν τη γνωρίσαμε προσωπικά. Τη μάθαμε όμως –όσο εκείνη μας επέτρεψε– μέσα από τις ταινίες της και μέσα από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

Η εικόνα που παρουσιάζουν εκείνοι που τη γνώρισαν και η εικόνα που έχουμε σχηματίσει οι υπόλοιποι, που δεν είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε, συμφωνούν στο ότι διέθετε ένα πηγαίο χιούμορ και στο ότι ήταν μια γυναίκα γεννημένη για το θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκέρτσο της και το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο της δεν περνούσαν απαρατήρητα! Τα έβγαζε στις ταινίες και στις παραστάσεις όπου πρωταγωνιστούσε, και τα άφηνε να κόβουν χιλιάδες εισιτήρια στα ταμεία των θεάτρων και των κινηματογράφων! Το κοινό τη λάτρεψε… Έγινε «η Ρένα τους», όπως η ίδια συνήθιζε να λέει.
Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έμοιαζε με τις σταρ εκείνης της εποχής. Δεν είχε τη λάμψη της Αλίκης ούτε τη θηλυκότητα και την ομορφιά της Τζένης Καρέζη.

«Δεν ήμουν η ωραία, δεν ήμουν η απρόσιτη. Ήμουν η Ρένα. Ωραία ήταν η Αλίκη, η Τζένη, εγώ ήμουν η Ρένα τους. Και δεν ήθελα κάτι παραπάνω» είχε πει σε συνέντευξή της.

Η Ρένα, όμως, είχε ένα ανυπέρβλητο ταλέντο, που δεν άφηνε περιθώρια για αποτυχία. Ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα, που δεν μπορούσες παρά να την αγαπήσεις.

Από μικρή ηλικία είχε δώσει τα πρώτα δείγματα της καλλιτεχνικής της φύσης. Ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν έξω από το σπίτι της, στην αγαπημένη της Κέρκυρα, περνούσε ένα πλανόδιος μουσικός, ο Σάρβος. Κάποια μέρα τον ακολούθησε χωρίς να ενημερώσει τους γονείς της κι εκείνοι τρελάθηκαν από την αγωνία τους. Όταν τη βρήκαν ώρες αργότερα, εκείνη απλά τους είπε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια.

Και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ένα μεγαλεπήβολο όνειρο, γιατί στα 16 της τραγουδούσε ήδη σε μικρά κέντρα της Κέρκυρας. Ο γάμος με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου ήταν το διαβατήριό της για να έρθει στην Αθήνα και να αναγνωριστεί το ταλέντο της. Ο Μίμης Τραϊφόρος ήταν εκείνος που την ανακάλυψε και την έβαλε να πει το τραγούδι « Η μικρή χωριατοπούλα»…

Περισσότερα στο www.govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης