Οι συντελεστές της εκπομπής «Νηστικοί Πράκτορες», Θανάσης Πάτρας και Ντίνα Νικολάου, μίλησαν στο περιοδικό «Λοιπόν» και αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για το Πάσχα.

Η κυρία της παρέας είπε ότι η γιορτή του Πάσχα είναι άμεσα ταυτισμένη με τον τόπο καταγωγής της, την Κυρτώνη Φωκίδας και τα παιδικά της χρόνια. «Τότε που σαν παιδιά ζούσαμε τόσο έντονα τη γιορτή αυτή, με τόσο ενθουσιασμό και τέτοια προσμονή κάθε φορά. Μου είναι αξέχαστη αυτή η αίσθηση της άνοιξης που κυριαρχούσε όταν το Σάββατο του Λαζάρου στολίζαμε τα καλαθάκια μας με αγριολούλουδα και παπαρούνες που μαζεύαμε μόνα μας και γυρίζαμε από πόρτα σε πόρτα και τραγουδούσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Θυμάμαι τα κουλουράκια αμμωνίας που συγκεντρώναμε, όπως και τα λιγοστά αλλά τόσο σπουδαία κέρματα τα οποία με μεγάλη περηφάνια χαρίζαμε στην εκκλησία», είπε η μαγείρισσα του Star.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο Θανάσης Πάτρας, όμως, έχει συνδέσει το Πάσχα με την πατρίδα του, τους Σοφάδες Καρδίτσας και την οικογενειακή ατμόσφαιρα της γιορτής, ενώ η μοναδική φορά που έχει λείψει ήταν όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο Νεοχώρι Ορεστιάδας. «Έχω συνδέσει τη γιορτή αυτή αποκλειστικά με το πατρικό μου και αν και σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει μια πρόσκληση για κάποιο άλλο μέρος, δεν ενδίδω…», δήλωσε ο παρουσιαστής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης