Με τα μούτρα στη δουλειά έχει πέσει ο Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως θέλει να μάθει στον κόσμο τι είναι το ποιοτικό φαγητό.

Μιλώντας στο περιοδικό «Hello» για τη νέα του συνεργασία με τον κορυφαίο σεφ τον Μισέλ Ρου στο γαλλικό μπιστρό που θα ανοίξει στη χώρα μας, ξεκαθαρίζει ότι οι δημόσιες σχέσεις τον αφήνουν αδιάφορο: «Δεν συμφωνώ. Το εστιατόριο δεν είναι κάτι που θα προβάλλει εμένα, αλλά το γκουρμέ πιάτο. Ο κόσμος δεν πρέπει να μάθει εμένα αλλά την κουζίνα γενικότερα. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως το γκουρμέ πιάτο είναι το ποιοτικό πάτο. Όχι ένα πιάτο με ένα κομμάτι κρέας και δύο σταγόνες σάλτσα, όπως έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους. Δουλεύω για να μάθει ο κόσμος τι είναι φαγητό και να μάθει να το αναζητά. Να μάθει επιτέλους γαστρονομική παιδεία κάθε άνθρωπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της οικονομικής κρίσης όμως, μπορεί ο κόσμος να διασκεδάζει με αυτόν τον τρόπο; «Άλλο κρίση και άλλο μιζέρια. Δεν καταλαβαίνω. Ο Έλληνας έχει λεφτά να πάει στα μπουζούκια αλλά δεν έχει για να πάει να φάει σωστά;».

Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης