Η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα παραμένει σκεπτόμενη και προβληματισμένη. Κυρίως για το μέλλον της φθοράς μας. Αυτό, δηλαδή, που πάντα ακολουθεί τις πολύ μεγάλες νίκες.

Εσάς σας αμφισβήτησαν πολλές φορές; «Χιλιάδες. Έχω ζήσει στιγμές απείρου κάλλους στο εξωτερικό, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες που σου δίνουν μία αλήθεια με πέντε κουβέντες, και λες “Θεέ μου, είμαι αυτό;”. Απ’ την άλλη, όμως, υπήρχαν και αυτοί που έλεγαν “Σιγά μωρέ, τι να μας πει πια η Πατουλίδου; Έπεσε η άλλη και κέρδισε τελικά αυτή!”. Δυστυχώς, όμως, τα εμπόδια υπάρχουν για να δικαιολογούν την παρουσία τους. Αν είσαι μάγκας τα περνάς, αν φοβηθείς πέφτεις. Ο μάγκας κερδίζει ή αυτός που το θέλει πιο πολύ εκείνη τη στιγμή. Δεν ρίχνεις τον άλλον, μόνος του πέφτει. Είτε από φόβο είτε επειδή δεν ξέρει την τεχνική. Αλλά στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν λέμε εύκολα “Μπράβο!”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας κατηγόρησαν ποτέ ότι κι εσείς πήρατε αναβολικά στο παρελθόν; «Ότι δεν φτάνει η αλεπού…».

Σας πρότειναν έστω να πάρετε κάποια φαρμακευτικά «βοηθήματα»; «Βεβαίως! Κι έχω πάρει “βοηθήματα”. Πρέπει να καταλάβετε κάτι, ο αθλητισμός είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον πρωταθλητισμό που είναι μία κατηγορία από μόνος του. Όσοι ξέφυγαν από τη μετριότητα έχουν τα εχέγγυα και την αντοχή να αντέξουν τη δύσκολη καθημερινότητα, που σημαίνει ότι 365 μέρες το χρόνο θα είσαι συνέχεια στο γήπεδο, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, είτε παντρεύεσαι είτε βαφτίζεις το παιδί σου, γι’ αυτό και πρέπει να ενισχύεσαι. Θα φας, λοιπόν, την μπριζόλα σου. Φτάνει; Όχι, δεν φτάνει».

Κάποιοι μπορεί να πουν «Άρα η Πατουλίδου ήταν ντοπαρισμένη το ’92»! «Το ’χουν πει ήδη. Αλλά ρώτησε κανένας για το κοντρόλ που υποχρεωτικά περνάς; Γιατί από εκεί δεν φεύγεις χωρίς κοντρόλ, η τριάδα δεν φεύγει ποτέ χωρίς εξέταση. Και αν με έβρισκαν ντοπαρισμένη, πιστεύετε εσείς πως θα με κάλυπτε κανείς; Θα αστειεύεστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: People

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης