Απόστολος Γκλέτσος: Μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και την επίμαχη αποκάλυψη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 22:01
Απόστολος Γκλέτσος: Μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και την επίμαχη αποκάλυψη
Στο έντυπο Antivirus, περιοδικό που απευθύνεται στην LGBT κοινότητα, μίλησε ο Απόστολος Γκλέτσος και εξήγησε το παρασκήνιο της περιβόητης δήλωσής του στον Πέτρο Κωστόπουλο ότι έχει συνευρεθεί ερωτικά και με άντρα.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Απόστολε, ας ξεκινήσουμε από την περιβόητη δήλωση. Πως φτάσαμε σ΄αυτή;

Κοίταξε να δεις! Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Υπήρχε τον τελευταίο καιρό μια περιρρέουσα κατάσταση με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. Βγήκε από κάποιους ως πρώτο στην ατζέντα, με αρκετούς να διαφωνούν έντονα και να δημιουργούν κάποιες μεγάλες αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν κι όμως αυτοί που κανείς δεν τους ρωτάει, όταν συμβαίνουν αυτές οι αντιπαραθέσεις. Κάποιες αγνές ψυχές που ακόμα δεν έχουν βρει τη δύναμη να βγουν στη ζωή και πληγώνονται βαθιά. Κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου. Μια μητέρα και μια κοπέλα. Μια μητέρα ενός 16χρονου γιου και μια κοπέλα. Υπήρχε αυτό στο μυαλό μου και με τριβέλιζε. Βρήκα λοιπόν την ευκαιρία για να τελειώνουμε με όλα αυτά. Για να καταλάβουμε ότι το 2016 ο σεξουαλικός προσανατολισμός, δεν πρέπει να παίζει κανέναν μα κανέναν ρόλο στο πως πρέπει να βλέπει κάποιον η κοινωνία, η οικογένεια αλλά και το ίδιο το κράτος. Και χωρίς καν να ερωτηθώ το είπα για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους! Κι αν θέλεις – τώρα θα μιλήσω λίγο εγωιστικά- όλα αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, να βρουν στο πρόσωπό μου -γιατί είμαι 50 χρόνων και νομίζω δυναμικός αρκετά – μια αγκαλιά, έναν πνευματικό πατέρα. Πρέπει να τελειώνουμε με το παραμύθι αυτό.

Ήθελες δηλαδή να λειτουργήσεις ως ένα πρότυπο για την κοινωνία;

Ναι, αλλά δεν με νοιάζει τόσο η μάνα που το παιδί της είναι gay. Αυτή έχει μεγαλώσει με τα στερεότυπα κλπ. Μπορείς να τη βοηθήσεις λίγο. Δεν μπορείς να τη βοηθήσεις πολύ. Εμένα με νοιάζει το παιδί. Που μπορεί να είναι 16χρονο και να το τρελαίνουν, να το φοβίζουν και να του δημιουργούν bullying μέσα στην ίδια του την οικογένεια. Θέλω να δει εμένα που όλοι λένε “να ο άνδρας ο έτσι κλπ”, ότι να δεν φοβάμαι να το πω. Και να τελειώνουμε. Νομίζω ότι ήταν ιερό αυτό που έκανα και να σου πω, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.

Πιστεύεις ότι η αποκάλυψή σου αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα του σκληρού άνδρα που συχνά σου προσδίδουν;

Μα δεν είσαι λιγότερο άνδρας αν πηγαίνεις με άνδρες. Ας διαβάσουν και την αρχαία ελληνική γραμματεία. Έλεος πια. Ας ξεβρακωθούν λίγο. Δεν είσαι λιγότερο άνδρας ή δεν είσαι λιγότερο γυναίκα. Στο κάτω κάτω, αν θέλει κάποιος να είναι λιγότερο άνδρας με γεια του με χαρά του. Να είναι θηλυπρεπής κι αυτό δικαίωμα του είναι. Εγώ όμως δεν είμαι θηλυπρεπής, είμαι 100% άνδρας και έχω κάνει κι αυτό και δεν μου μειώνει τον ανδρισμό. Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει μειωθεί ο ανδρισμός μου, δεν του χαλάω χατίρι. Το παραδέχομαι και έτσι!

Πώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό του, με βάση τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό;

Εμένα μ΄αρέσουν πάρα πολύ οι γυναίκες. Τρελαίνομαι για γυναίκες. Αλλά αυτό που έχω δηλώσει ισχύει στο έπακρον και ήταν και μια χαρά!

Η οικογένειά σου πώς το πήρε;

Θα σου πω κάτι. Πριν από λίγες ημέρες έγινε η παρουσίαση της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για LGBT άτομα, οικογένειες και εκπαιδευτικούς. Επικοινώνησα λοιπόν κι εγώ για να μεταφέρω τα λόγια της κόρης μου, η οποία μου είπε.“Το 2016 είναι γελοίο και επικίνδυνο να γίνεται διαχωρισμός των ανθρώπων, διακρίσεις και κριτική σε ό,τι αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό μεταξύ ενηλίκων”. Αυτή είναι η απάντησή της. Σχετικά με παιδιά, θέλω να πω...


Διαβάστε τη συνέχεια στο Govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 22:01