Δ. Λιάνη-Παπανδρέου: «Η φιλία του Ανδρέα με τον Καντάφι»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 12:45
Μιχάλης Σταύρου
Δ. Λιάνη-Παπανδρέου: «Η φιλία του Ανδρέα με τον Καντάφι»
Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ήταν μια από τις ελάχιστες γυναίκες που πριν από πέντε χρόνια συναντήθηκε και πήρε συνέντευξη από τον Μουαμάρ Καντάφι, φίλο του αείμνηστου συζύγου της και τέως πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Σε συνέντευξή της στο «People», μίλησε για τα όσα έζησε με τον Καντάφι, για την εμπειρία της και αποκάλυψε τις κρυφές πτυχές του ηγέτη της Λιβύης.

Όπως ανέφερε, η συνάντησή της με τον Καντάφι έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, στο πλαίσιο της συνέντευξης που ήθελε να του πάρει για την εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που μεταδόθηκε από το STAR. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Λιβύης, ύστερα από 15 χρόνια, επειδή δεν ήθελε να «εκτεθεί» δημόσια. Η φιλία του, όμως, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν αυτή που βοήθησε στην πραγματοποίηση της συνάντησης.

«Είχαμε επικοινωνήσει 3 χρόνια πριν, μου είπε ότι του είμαι πολύ συμπαθής και μου ανέφερε, όποτε ήθελα, να πάω να τον συναντήσω» αποκάλυψε η ίδια.

Εξομολογήθηκε και περιέγραψε πώς την υποδέχθηκαν στη Λιβύη με τιμές αρχηγού κράτους. «Είχαμε τα αυτοκίνητά μας, τη δική μας φρουρά για να μας προσέχει σε οτιδήποτε απρόοπτο μπορεί να συνέβαινε, τους συνοδούς μας, τα καλύτερα ξενοδοχεία, φαγητά και ό,τι άλλο επιθυμούσαμε» ανέφερε και πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας για τη συνάντηση με τον Καντάφι ήταν δρακόντεια.

Ακόμη, μίλησε και για τη συνάντησή της με τον Καντάφι και αποκάλυψε πως ο ηγέτης της Λιβύης έχει μικροβιοφοβία. «Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει μικροβιοφοβία. Δεν πιάνει τίποτα από τα χέρια των άλλων. Αν ήθελες να του δώσεις ένα δώρο, όπως το κομπολόι που του έδωσα εγώ, δεν το έπαιρνε ο ίδιος, αλλά η συνοδεία του» δήλωσε η Δήμητρα Παπανδρέου.

Τέλος, για τη φιλία του Καντάφι με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε το εξής: «Ξέρω πως ο Καντάφι τον θαύμαζε. Για το μυαλό του, για το ότι βοήθησε τον αραβικό κόσμο, τον Αραφάτ, τους Παλαιστίνιους. Ο Καντάφι θεωρούσε την Ελλάδα αδελφή χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αδελφό κόμμα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 13:17