«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα την βαφτίσουμε»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 10:18
«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα την βαφτίσουμε»
Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε σε γνωστό περιοδικό η Αθηναΐς Νέγκα, η οποία μίλησε για τον ερχομό της κόρης της, που την ολοκλήρωσε ως άνθρωπο, για τον χαρακτήρα της και την δουλειά της αλλά και για τον πατέρα της.

Μιλώντας λοιπόν στο περιοδικό «Life and Style» για την κόρη της, που έφερε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες, και είναι καρπός του έρωτά της με τον σύντροφο της ζωής τη Χάρη Ζαχαριά, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν περιμένω από το παιδί μου να κάνει τίποτα για μένα. Εγώ είμαι εδώ για εκείνη. Νομίζω πως ο πατέρας της είναι περισσότερο υπερπροστατευτικός μαζί της. Έχω αποφασίσει πως θα της έχω εμπιστοσύνη, είναι ένα παιδί που θα μεγαλώσει με εργαζόμενους γονείς. Ξέρω ότι δεν θα μπορώ να είμαι συνεχώς πάνω από το κεφάλι της. Δεν έχω τύψεις γι’ αυτό, μια και θέλω να έχει ισχυρό πρότυπο εργαζόμενης μαμάς, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσει αυτό που είναι ως άνθρωπος».

Σχετικά με την βάφτιση της μικρής, η απάντηση που δίνει η Αθηναΐς παρουσιάζει ενδιαφέρον: «Ίσως κάνουμε μόνο ονοματοδοσία. Και θα γίνει άμεσα, γιατί θέλω η κόρη μου να έχει όνομα από μικρή. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα την βαφτίσουμε».

Η συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα της και το πόσο αυτός έχει επηρεαστεί από την δουλειά της. «Αντιπαθώ την φιλοδοξία, χωρίς να την καταδικάζω στους άλλους γύρω μου. Και το Λόττο να κέρδιζα, θα δούλευα. Γιατί περνάω καλά και διοχετεύω κάπου την ενέργειά μου.

Μου αρέσει πολύ να γράφω. Ήταν το όνειρό μου από παιδί και επειδή γράφω, δύσκολα αισθάνομαι μοναξιά. Με τα χρόνια έχω αγαπήσει πολύ και το ραδιόφωνο. Αν σταματούσα θα μου έλειπε, γιατί χαίρομαι όταν έρχεται η Δευτέρα, πάει 17:00 και είμαι στο στούντιο. Την τηλεόραση δεν την έχω αγαπήσει ακόμα. Έχω δουλέψει αρκετά και πίσω από τις κάμερες πριν από χρόνια, όμως ποτέ δεν με μάγεψε».
«Θέλω να κάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν και μου μαθαίνουν κάτι καινούριο», τονίζει και προσθέτει: «Μακάρι να είχα την δυνατότητα να αλλάζω αντικείμενο κάθε χρόνο. Αν μπορούσα, του χρόνου θα ήθελα να γίνω αγρότισσα, του παρα- χρόνου η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου και μετά να με προσλάβει η NASA. Μου φαίνεται καταθλιπτικό που η ταυτότητά μας δεν αλλάζει συνέχεια, που δεν αλλάζουμε συχνά τόπο διαμονής, επάγγελμα ή ακόμα και όνομα».

Όσο για τον πατέρα της, Χρήστο Νέγκα, που έχασε όταν ήταν πολύ νιώθει να την πλακώνει ένα αρκετά παλιό, μεγάλο πένθος: «Το γεγονός αυτό με έκανε δυσανεκτική με τους άντρες για πολλά χρόνια. Ίσως δεν αποτελώ εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι εάν συμβεί κάτι τραυματικό στην οικογένειά σου, δυσκολεύεσαι και έπειτα στις σχέσεις σου. Έγινα προβληματικά ανεξάρτητη, όμως φοβισμένη κατά βάθος κι ας φαινόμουν πιο θαρραλέα στην επιφάνεια».
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 10:23