Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε ξεκαθάρισε στη διάρκεια ομιλίας του το Σάββατο ενώπιον των υποστηρικτών του ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε «πράξη δειλίας» από την πλευρά του.

Αν και έχει φθάσει αισίως τα 87 του χρόνια, ο Robert Mugabe, επανέλαβε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα στις επερχόμενες εκλογές του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευτυχώς ο Θεός με αξίωσε να ζήσω τόσα πολλά χρόνια και να είμαι μαζί σας. Δεν πρόκειται να αποσυρθώ. Το “τέρας” της κυβέρνησης συνεργασίας που σχηματίστηκε το 2009 πρέπει να ταφεί. Δεν μπορώ να σας αφήσω σε αυτό το χάλι. Θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους και έλλειψη αυτοσεβασμού», εξήγησε στη διάρκεια νέας του ομιλίας στην πόλη Μπουλαβάγιο.

Το 2009 δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του κόμματος «Zanu-PF» και του «MDC», στο οποίο επικεφαλής είναι ο τωρινός πρωθυπουργός και μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας, Morgan Tsvangirai.

Ωστόσο, στα τέλη του 2012 ο κυβερνητικός σχηματισμός διαλύθηκε, βυθίζοντας εκ νέου τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα και τη βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ξανά υποψήφιος ο Mugabe, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, 04:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης