Δήλωση σοκ από τον τραγουδιστή των ΑΒΒΑ: «Θέλω να μου κάνουν ευθανασία»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 00:57
Δήλωση σοκ από τον τραγουδιστή των ΑΒΒΑ:  «Θέλω να μου κάνουν ευθανασία»
Σε μια δήλωση-βόμβα προχώρησε ο τραγουδιστής και συνθέτης του διάσημου σουηδικού συγκροτήματος ABBA, Μπιορν Ουλβέους.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Mirror, ο τραγουδιστής που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970, είπε: «Είναι η σκέψη του ατέλειωτου πόνου και της δυστυχίας που με φοβίζει. Αυτό δεν είναι αναγκαίο (να το περάσει κανείς). Έχω δει αυτή τη δυστυχία από πολύ κοντά. Η πεθερά μου έζησε για πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματά της».

«Τότε ήταν που σκέφτηκα: “Δεν το θέλω αυτό”. Είναι η ζωή μου. Γιατί να μην μπορώ να ελέγξω το πώς θα τελειώσει;» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι αντιφατικό, οι γιατροί θέλουν να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωής και όχι να της τελειώνουν. (Άλλωστε) οι ασθενείς μπορεί να αλλάξουν γνώμη (για την ευθανασία) την τελευταία στιγμή και να μην μπορούν να το αρθρώσουν. Όμως ,τι και να είναι, είναι η απόφασή μου».

Ο Ουλβέους κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έφερε στη θύμησή του ένα τρομακτικό περιστατικό κατά τη διάρκεια πτήσης από το Παρίσι στη Στοκχόλμη, όταν ο ένας κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί. «Προσπάθησα να θυμίσω στον εαυτό μου ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε εύκολα να προσγειωθεί και με μία μόνο μηχανή, αλλά έπαθα κρίση πανικού. Αργότερα, συνειδητοποίησα ότι ον φόβος πήγαζε από το γεγονός ότι δεν είχα κανένα έλεγχο πάνω στον θάνατό μου. Αυτό ήταν μια τρομακτική συνειδητοποίηση. Τώρα, ξεκίνησα να σκέφτομαι “Ίσως, να μην έχω πολλά καλοκαίρια ακόμα”».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 00:57