Τα ελληνικά νησιά επιλέγουν και φέτος σταρ του Χόλιγουντ και γαλαζοαίματοι, καθώς μαγεύονται από τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και τις τοπικές νοστιμιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριγκιπικός αέρας στη Σκιάθο

Η λατρεία της για την Ελλάδα είναι γνωστή. Ο λόγος για την πριγκίπισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, η οποία επέλεξε να συνεχίσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Σκιάθο, έπειτα από τις δύο εβδομάδες που πέρασε στην Κέρκυρα, όπως σας είχε αποκαλύψει το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα του βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμετ ΣΤ΄ -η πρώτη σύζυγος βασιλιά στην οποία δόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας- έφτασε στη Σκιάθο με υπερπολυτελή θαλαμηγό και κατέλυσε σε ξενοδοχειακή μονάδα. Απόλαυσε τον ήλιο, τη θάλασσα και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, και αναχώρησε από το νησί των Σποράδων με ιδιωτικό λίαρ τζετ.

Η Λάλα Σάλμα προσπάθησε κατά την παραμονή της στη Σκιάθο να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητη, όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού. Υπήρχαν πληροφορίες πως η πανέμορφη πριγκίπισσα θα επισκεπτόταν και τη Σκόπελο, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στη Σκιάθο βρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράι Ουνάλ Αϊσάλ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φανή Γραμματικοπούλου.

Ο δισεκατομμυριούχος Τούρκος επιχειρηματίας έφτασε στο νησί με ιδιόκτητο λίαρ τζετ και στο παλιό λιμάνι τον περίμενε το «Barbie», το πολυτελές γιοτ του…

Να σημειωθεί ότι η Σκιάθος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τον 73χρονο Αϊσάλ.

Ο χωρισμός περνάει με… Μύκονο

Η Ναόμι στην παραλία Ύστερα από τον πρόσφατο χωρισμό της από τον Ρώσο μεγιστάνα Βλαντιμίρ Ντορόνιν, η Ναόμι Κάμπελ απολαμβάνει τις πρώτες μοναχικές διακοπές της στο νησί των ανέμων.

Η μαύρη γαζέλα της διεθνούς πασαρέλας εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο νησί και περνά όμορφες στιγμές μαζί με λίγους και καλούς φίλους.

Όπως αναφέρει το govastileto.gr, διαμένει σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο και οι άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας δεν την αφήνουν λεπτό από τα μάτια τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσες μέρες ακόμη θα βρίσκεται η Ναόμι στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το μοντέλο δεν έχει σκοπό να φύγει άμεσα, καθώς μετά τον χωρισμό της έχει ανάγκη να ξεχαστεί, να ξεκουραστεί και να διασκεδάσει. Φυσικά, δεν ξεχνάει να γυμνάζεται, κάνοντας ασκήσεις μέσα στο νερό…

Ήρθε για να μείνει!

Η «απόλυτη Ιταλίδα θεά», όπως δικαίως την αποκαλούν, Μόνικα Μπελούτσι βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Πάρο μαζί με τα παιδιά της, έπειτα από πρόσκληση Γάλλων φίλων της που έχουν σπίτι στο νησί.

Η πανέμορφη Μόνικα κυκλοφορεί στα σοκάκια και στις παραλίες της Πάρου αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα φλας των φωτογράφων.

Χαμογελαστή σε ταβέρνα της ΠαροικιάςΠριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, εθεάθη σε ταβέρνα της Παροικιάς να τρώει με τους καλούς της φίλους και δεν δίστασε να χαμογελάσει στον φωτογραφικό φακό.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γνωρίσει καλά το νησί, μια και, όπως φαίνεται, οι ομορφιές της Πάρου την έχουν σαγηνέψει. Γι’ αυτό και αποφάσισε να χτίσει μια βίλα στην περιοχή Τσουκαλιά, κοντά στο σπίτι των Γάλλων φίλων της.

Οι Τούρκοι ψηφίζουν Μύκονο

Κάθε πρόβλεψη έχει ξεπεράσει το τουρκικό τουριστικό κύμα προς τη χώρα μας, με τις αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόζονται ανάλογα προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Atlasjet ξεκίνησε πτήσεις έξι φορές την εβδομάδα από την Κωνσταντινούπολη για τη Μύκονο, ενώ άλλη τουρκική εταιρεία, η Borajet, πετά δύο φορές την εβδομάδα, πάλι από την Πόλη για το νησί των ανέμων.

Πολλοί Τούρκοι, επίσης, επιλέγουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά με κρουαζιερόπλοια. Όπως δήλωσε υπεύθυνος ξεναγήσεων, έρχονται τουρίστες από όλη την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη αλλά και από την Άγκυρα, την Αντιόχεια, τα Άδανα. Πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας, 20 έως και 70 ετών, με μοντέρνο ντύσιμο ή και μαντίλες.

Εντυπωσιακή είναι, όμως, και η αλλαγή των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνας-Κωνσταντινούπολης. Ενώ μέχρι το 1999 υπήρχαν δύο μόλις πτήσεις την ημέρα, μία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μία των τουρκικών αερογραμμών, σήμερα οι δύο πόλεις συνδέονται καθημερινά με οκτώ πτήσεις. Μάλιστα, πλέον υπάρχουν και δρομολόγια απευθείας για τη Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο.

«Τουριστικός παράδεισος η Ελλάδα»

«Σούπερ γιοτ, σκάφη αναψυχής και ταχύπλοα καταφθάνουν στο γραφικό λιμάνι της Μυκόνου εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι το παγκοσμίου φήμης νησί του Αιγαίου αναμένεται φέτος να υποδεχθεί 1 εκατομμύριο τουρίστες.»

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος ενός εκτενούς δημοσιεύματος-ανταπόκριση της «Guardian» από την Αθήνα.

«Δεν ήταν έτσι πέρυσι ή πρόπερσι. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών που καταφτάνουν στο λιμάνι και η τουριστική περίοδος μόλις ξεκίνησε» επισημαίνει στην εφημερίδα ο λιμενάρχης Μυκόνου, υποπλοίαρχος Νικόλαος Ζυγούρης.

Σύμφωνα με την «Guardian», αν και η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και οι πολίτες της πλήττονται από το βαρύτερο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης σε ανεπτυγμένη χώρα της Δύσης, «αλλά όλα δείχνουν πως η Ελλάδα ξαναλειτουργεί».

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «έπειτα από τρία χρόνια επεισόδια, απεργίες, κοινωνική και πολιτική αναταραχή, η Ελλάδα φέτος περιμένει 17 εκατομμύρια τουρίστες. Αριθμός ρεκόρ, που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης