Ελένη Μενεγάκη: Ποια είναι η δράση της κατά του καρκίνου του μαστού;

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 01:40
Ελένη Μενεγάκη: Ποια είναι η δράση της κατά του καρκίνου του μαστού;
Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της στον Alpha, η Ελένη Μενεγάκη συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στην καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στην εν λόγω καμπάνια, η Ελένη ρωτήθηκε για το ποια είναι η δράση της κατά του καρκίνου του μαστού που θα ευαισθητοποιούσε τις γυναίκες.

«Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα ήθελα κάθε γυναίκα να κάνει κάθε χρόνο την ενδεδειγμένη προληπτική εξέταση μαστών με βάση την ηλικία της και να μην το αμελεί. Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές "ξεχνιόμαστε’" ή το παραμελούμε. Γι’ αυτό αν κάθε χρόνο η ημέρα των γενεθλίων μας γίνει η ημέρα που είτε κάνουμε τον προληπτικό μας έλεγχο είτε κλείνουμε το ραντεβού μας με το γιατρό μας, μπορούμε να το πετύχουμε. Κάτι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνει το Άλμα Ζωής είναι: Η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κάνουμε κλινική εξέταση στον μαστό μας είναι ο χειρουργός μαστού. Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο.» απάντησε η παρουσιάστρια.

Όσο για το ποια είναι η δική της δράση κατά του καρκίνου του μαστού, είπε: «Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!».

Πηγή:Govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 01:40