Ελένη Ράντου: «Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την επόμενη γενιά…»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 07:11
Ελένη Ράντου: «Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την επόμενη γενιά…»
Η Ελένη Ράντου μίλησε στο Έθνος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην «Αριστερά του σήμερα» και την άνοδο της ακροδεξιάς.

«Το ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν χειρότερα από μας. Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την επόμενη γενιά. Πάντα οι άνθρωποι πάλευαν για την επόμενη γενιά. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό με θυμώνει πιο πολύ. Δεν έχουν στόχο τα βάσανα. Να πεις θα πεινάσω αλλά θα γίνει αυτό. Δεν υπάρχει το «αλλά». Υπάρχει σκέτο το «θα πεινάσω». Και μάλιστα υπό τη σκέπη μιας «αριστερής» κυβέρνησης» τόνισε η ίδια.

Τι σημαίνει Αριστερά σήμερα;

«Είναι ήδη ξεπερασμένος ο όρος. Δεν υπάρχει και δεν συναντιέται πουθενά. Οτιδήποτε αριστερό, έτσι όπως το ξέραμε, που σημαίνει ότι έχει μια τάση να προσπαθεί να απονείμει δικαιοσύνη και να αμβλύνει τις αδικίες, δεν ισχύει εξ ορισμού. Οποιοσδήποτε φαντάζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει πυρήνες Κούβας είναι ή αιθεροβάμων ή ανώριμος. Ήταν μια ωραία παγίδα η «Αριστερά», για να εφαρμοστούν οι πιο δεξιές πολιτικές. Πάρτε μια Αριστερά και κάνετε τα πιο συντηρητικά πράγματα. Όπως να συνεχιστούν τα μνημόνια με αυτό τον τρόπο, να αυξηθούν οι φόροι, να έχετε το κεφάλι κάτω. Εάν θέλετε να το κάνετε με μια «Αριστερά», κάντε το με μια Αριστερά. Ότι θα γίνει θα γίνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», αναφέρει.

Πού οδηγεί η άνοδος της ακροδεξιάς;

«Στην Ευρώπη υπάρχει, ακόμη, ένα δίχτυ ενοχών. Στην Αμερική είναι απενοχοποιημένα όλα. Είναι η εποχή που η επιβίωση είναι πιο σημαντική από τις αξίες. Όταν πεινάει ο άλλος, δεν θα σκεφτεί την αλληλεγγύη… Αυτό που με φοβίζει και με θλίβει είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί ό,τι πιο καλό μπορεί να υπάρξει, αυτήν τη στιγμή, στον πλανήτη. Αυτό του οποίου έχουμε δει το σκληρό πρόσωπο, είναι ό,τι έχει μείνει, για να διαφυλάξει ένα αξιακό σύστημα.»

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 07:11