Οι… εκμυστηρεύσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, περί «εκβιασμού» του από τον Γ. Παπανδρέου, έγιναν δικογραφία που πήρε το δρόμο για τη Βουλή.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε ήδη τον φάκελο με τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αμέσως μετά την επιστροφή της στο ψυχιατρείο, από το οποίο είχε αποδράσει, το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε στραφεί τότε κατά πάντων αλλά κυρίως σε βάρος του Γ. Παπανδρέου, καταθέτοντας στον Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη που είχε αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί.

Επικαλούμενη όσα της είχε εξομολογηθεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, η κα. Σταμάτη κατηγόρησε ευθέως για εκβιασμό τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι του είχε ζητήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για να μην εμπλακεί ο κ. Τσοχατζόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρειες, ωστόσο, περισσότερες δεν έδωσε η κα. Σταμάτη παρά μόνο ότι το ίδιο είχε συμβεί και στο Γ. Σμπώκο. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος -όπως κατάλαβε- είχε ενδώσει στον εκβιασμό.

Σύμφωνα με την κα. Σταμάτη, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να πάρει χρήματα όταν του ζήτησε ένας Λίβιος πρέσβης, το όνομα του οποίου όμως δεν θυμόταν, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε….σθεναρά (σ.σ. κατά την ίδια) από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον Λιβανέζο επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Σταμάτη, φοβούμενος ότι γνώριζε ο Τσοχατζόπουλος πρόσωπα και πράγματα, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

O Λιβανέζος επιχειρηματίας Tζ. Χάλακ

Ο κ. Πεπόνης τότε είχε υποδείξει στην σύζυγο του Άκη να κάνει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, κάτι όμως που δεν έκανε, φοβούμενη, όπως είχε πει για τη ζωή της…

Συνεργάτες Παπανδρέου: «Ουδέν σχόλιον»

«Ουδέν σχόιλιον» για τα όσα του καταμαρτυρούνται ήταν η απάντηση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Όσοι ασχολούνται με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή επιδιώκουν να προωθήσουν τα παιχνίδια και τις σκοπιμότητες τους μέσω αυτών, καλό είναι να γνωρίζουν ότι, και η κατηφόρα και η γελοιότητα, ακόμη και σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να έχουν ένα όριο», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης