Ύστερα από μια παύση έξι ετών η Αγγλίδα τραγουδίστρια Κέιτ Μπους επιστρέφει με την συλλογή της Director’s Cut, ανακοίνωσε η επίσημη ιστοσελίδα της. Στο πρώτο κομμάτι του άλμπουμ της η Κέιτ ανανεώνει τα πειράματά της με την βουλγαρική λαϊκή μουσική. Το CD περιέχει και επεξεργασμένα τραγούδια από τα άλμπουμ The Sensual World (1989) και The Red Shoes (1993).

Το πρώτο κομμάτι, Deeper Understanding, μπορεί πλέον να αγοραστεί ψηφιακώς. Στην νέα του εκδοχή το κομμάτι μιλάει για τις σχέσεις ενός μοναχικού άντρα με τον υπολογιστή του. Στο single συμμετέχει και μια βουλγαρική χορωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια χρησιμοποιεί βουλγαρικά λαογραφικά μοτίβα. Тο τρίο «Bulgarka» (Βουλγάρα) έλαβε μέρος στην ηχογράφηση των δύο άλμπουμ τα οποία τώρα επεξεργάζεται η Κέιτ.

“Εδώ και αρκετό καιρό ένιωθα την ανάγκη να επιστρέψω στα τραγούδια αυτών των δύο άλμπουμ με την ιδέα ότι μπορώ να τους δώσω καινούρια ζωή”, γράφει η τραγουδίστρια στην σελίδα της στο Facebook. “Τώρα τα τραγούδια αυτά έχουν ένα εντελώς καινούριο εννοιολογικό στρώμα. Σκέφτομαι το σχέδιο αυτό ως ένα εντελώς καινούριο άλμπουμ”, συμπληρώνει η Κέιτ.

Η δουλειά πάνω στο Director’s Cut δίνει την ευκαιρία στην Κέιτ Μπους να πραγματοποιήσει την ιδέα της να συμπεριλάβει αποσπάσματα του “Оδυσσέα” του Τζέιμς Τζόις ως στοίχους του τραγουδιού The Sensual World. Αντίθετα με την πρώτη προσπάθειά της όμως το 1989, τώρα της δόθηκε άδεια. Στο νέο άλμπουμ το τραγούδι μετονομάστηκε Flower of the Mountain, και σύμφωνα με την τραγουδίστρια επιτέλους ανταποκρίνεται στην αρχική ιδέα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Director’s Cut θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαΐου και είναι ο πρώτος νέος τίτλος στην δισκογραφία της από το 2005, όταν κυκλοφόρησε το Aerial.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης