Στις 25 Οκτωβρίου 1985 γεννήθηκε η Κατερίν Ελίζαμπεθ «Κέιτι» Χάντσον γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Katy Perry.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός, στα πρώτα χρόνια του λυκείου κυνήγησε μια καριέρα στην μουσική ως Κέιτι Χάντσον και εξέδωσε ένα άλμπουμ, το Κέιτι Χάντσον, το οποίο δεν μπήκε στα charts. Ηχογράφησε άλλο ένα δίσκο που δεν δημοσιεύτηκε. Το 2007 υπέγραψε συμβόλαιο με την Capitol Music Group και πήρε το όνομα Katy Perry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε διάσημη το 2008 με το δίσκο One of the boys, ο οποίoς περιελάμβανε τρία τραγούδια που έφτασαν στο τοπ-10 των αμερικανικού Billboard 100, τα “I Kissed A Girl”, “Hot n Cold” και “Waking Up In Vegas”. Ο δίσκος υποστηρίχθηκε από την περιοδεία Hello Katy Tour. Το 2010 εξέδωσε τη τρίτη δισκογραφική της δουλειά, το Teenage Dream, το οποίο έφτασε στην κορυφή του Μπιλμποαντ 100. Ο δίσκος περιελάμβανε πέντε τραγούδια που έφτασαν στο νούμερο ένα, τα “California Gurls”, “Teenage Dream”, “Firework”, “E.T.” και “Last Friday Night (T.G.I.F.)”. Το teenage dream είναι το δεύτερο άλμπουμ που το κατορθώνει μετά το Bad του Μάικλ Τζάκσον και η Katy Perry η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε. Στις 26 Μαρτίου 2012 κυκλοφόρησε πάλι το άλμπουμ, με τίτλο Teenage Dream: The Complete Confection, και ήδη δύο τραγούδια από αυτόν έχουν φτάσει στο νούμερο 1.

Η Katy Perry είναι ο μόνος καλλιτέχνης που βρισκόταν για 52 συνεχόμενες εβδομάδες στο top-10. Μέχρι σήμερα έχει προταθεί για 8 βραβεία Γκράμι, μαζί με το «δίσκος της χρονιάς» για το Teenage Dream. To 2011 της απονεμήθηκε το βραβείο «καλλιτέχνης της χρονιάς» από το MTV.[2] Έχει πουλήσει 37,6 ψηφιακά κομμάτια στις ΗΠΑ και 11 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και πούλησε πάνω από 74,6 εκατομμύρια ψηφιακά κομμάτια παγκοσμίως. Το μουσικό περιοδικό «Μπίλμπορντ» ανέδειξε το 2012 την Κέιτι Πέρι, «Γυναίκα της Χρονιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης