Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ύστερα από δύο χρόνια κατάφερε να φτιάξει το καταφύγιο που πάντα ήθελε για τα ζώα και το οποίο λειτουργεί εδώ και 6 μόλις μήνες.

Όπως εξηγεί στο People: «Ο στόχος του καινούριου καταφυγίου ήταν να χτιστεί ένα μέρος ευχάριστο, τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους δίποδους επισκέπτες μας. Θέλαμε να μπορεί να φέρνει ένας γονέας τα παιδιά του και να μη φεύγουν στενοχωρημένα. Τα καταφύγια της Ελλάδας είναι συνήθως δυσάρεστα μέρη και αυτό θέλαμε να το αλλάξουμε. Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ειδικά όσον αφορά τα καταφύγια ζώων είναι ατελείωτη και οι προδιαγραφές πολύ συγκεκριμένες. Μας πήρε πάνω από μια διετία, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ο Ωρωπός πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή, μιας και ο αριθμός αδέσποτων ζώων στην περιοχή είναι τεράστιος, όπως και η ανάγκη για βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τις δράσεις του Save A Greek Stray, περιλαμβάνουν την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, την αποκατάστασή τους σωματικά και ψυχικά, και την εύρεση μιας κατάλληλης οικογένειας για το υπόλοιπο της ζωής τους. «Ένα μεγάλο μέρος του έργου μας περιλαμβάνει τη στείρωση, το τσιπάρισμα και τον εμβολιασμό των ζώων αυτών. Αυτή τη στιγμή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα στείρωσης και επανένταξης σκυλιών του δήμου Ωρωπού, πάντα σε συνεργασία με τον ίδιο τον δήμο».

Διαβάστε τη συνέντευξη και δείτε φωτογραφίες στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης