Την πρόθεσή της να γεμίσει με τσιμέντο τον πυθμένα της θάλασσας μπροστά από το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τον Μάρτιο του 2011 στην Ιαπωνία, γνωστοποίησε την Τρίτη η διαχειρίστρια εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Tepco εξήγησε πως «με τη συγκεκριμένη κίνηση μειώνεται ο κίνδυνος διαρροής ραδιενεργών ουσιών στη θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα, Τετάρτη, με την υποθαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μπροστά από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες Νο1-Νο6, συνολικής έκτασης 70.000 τ.μ., να καλύπτεται σταδιακά με τσιμέντο.

Το τείχος που θα σχηματιστεί θα έχει πάχος 60 εκ..

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, τα προβλήματα παραμένουν στο προβληματικό εργοστάσιο. Τα επίπεδα ραδιενέργειας συνεχίζουν να είναι υψηλά, με τελευταίο περιστατικό τις υψηλές μετρήσεις ραδιενεργού Καισίου περιμετρικά του κτηρίου το οποίο στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ημέρες μετά το τσουνάμι που «χτύπησε» το εργοστάσιο σημειώθηκαν εκρήξεις υδρογόνου στα κτήρια Νο1, Νο2 και Νο3 ενώ συνεχείς ήταν οι εκδηλώσεις πυρκαγιάς στο κτήριο Νο4. Οι ποσότητες ραδιενέργειας οι οποίες διέρρευσαν στην ατμόσφαιρα ήταν τόσο μεγάλες που ο τότε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Naoto Kan, είχε ανακοινώσει μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος τη δημιουργία ζώνης πλήρους εκκένωσης, μήκους 20 χλμ. περιμετρικά του εργοστασίου.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Νέα επίσκεψη δημοσιογράφων στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012, 00:08
Φουκουσίμα: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας μέσα σε αντιδραστήρα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012, 03:18
Φουκουσίμα: Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο…, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 06:21

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης