Από τον Πέτρο Στεργίου

Φαίνεται ότι τελικά, ο Γιώργος Λεμπέσης δεν «έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις» (σ.σ. σουξέ του ίδιου μια τις Δέσποινας Βανδή, με υπογραφή Φοίβου) για να συμμετάσχει στην επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια Φποίβος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω, το 1999, ο Φοίβος αφήνει τον Δημήτρη Κόκοτα στην τύχη του και αναζητά ένα νέο πρόσωπο. Ο κλήρος πέφτει στον άγνωστο τότε Γιώργο Λεμπέση, αλλά κολλητό φίλο του Φοίβου και ξάδερφό του. Έτσι, κυκλοφόρησε το album «Εξάρτηση». Στο δίσκο αυτό υπάρχει το ντουέτο «Κατάλληλες Προϋποθέσεις» με τη Δέσποινα Βανδή, το οποίο και γίνεται το διαβατήριο του Γιώργου Λεμπέση στην επιτυχία.

Πιασάρικοι τίτλοι όπως «Έχω πάθει εξάρτηση» και «Η αγάπη βλάπτει σοβαρά την υγεία» γίνονται τα σουξέ της εποχής. Μάλιστα, επιστρατεύεται ακόμα και ο Τόλης Βοσκλόπουλος, ο οποίος κάνει ντουέτο με τον Γιώργο, «Το Κουράγιο φίλε». Προφητικό θα λέγαμε το ντουέτο με τον Βοσκόπουλο, εφόσον μετά από λίγο καιρό, εν μια νυκτί, σταματά η συνεργασία του Γιώργου Λεμπέση με τον Φοίβο και ο ίδιος προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ της εποχής: «Ο Φοίβος με εξαφάνισε».

Εκτός από αυτή τη δήλωση, δημόσια ποτέ κανείς από τους δύο δεν έδωσε καμία εξήγηση για το απότομο τέλος της συνεργασίας και φιλίας, αλλά άνθρωποι του χώρου κάνουν λόγο για άγρια κόντρα. Οι καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο Φοίβος είναι σκληρός στις διαπραγματεύσεις του και θέλει να κινεί όλα τα νήματα στην καριέρα όσων συνεργάζεται. Ο ίδιος θέλει να έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη, κάτι που δεν αρέσει σε όλους τους καλλιτέχνες, κάτι που πιθανόν δεν άρεσε και στον Γ. Λεμπέση και κάπου εκεί έληξε η συνεργασία τους. Ο μόνος που έχει αρνηθεί να πει τραγούδια του, είναι ο Αντώνης Ρέμος, που ναι μεν τραγούδησε «Φοίβο» στον πρώτο του δίσκο, αλλά αρνήθηκε να έκτοτε να συνεργαστεί ξανά μαζί του. Μάλιστα, ακούγεται ότι το υλικό που επρόκειτο να δώσει ο συνθέτης στον Ρέμο για το δεύτερό του album, χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο δίσκο του Γιώργου Λεμπέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Γιώργος Λεμπέσης προς το παρόν, τηρεί σιγήν ιχθύος για ό,τι πραγματικά συνέβη. Παράλληλα, επειδή τις τελευταίες μέρες, όλοι τον ρωτούν για πιο λόγο δεν θα συμμετέχει στη συναυλία στο ΟΑΚΑ, αρκέστηκε στο να γράψει στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook: «Με ρωτάτε συνέχεια για ποιο λόγο απέχω από την αποψινή εκδήλωση- συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου. Η απάντηση είναι μία και είναι απλή: ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης