Ένα νέο ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «House of Cardin» εξερευνά την ιστορία του Pierre Cardin, μέσα από συνεντεύξεις με τον ίδιο αλλά και συνεργάτες ή ανθρώπους του περιβάλλοντός του, από τη Sharon Stone και τον Jean Paul Gaultier, μέχρι τον Philippe Starck και την Dionne Warwick.  

O Pierre Cardin, που το πραγματικό του επίθετο είναι Cardine, γεννήθηκε στην Ιταλία και μετακόμισε στη Γαλλία το 1924 με την οικογένειά του για να γλιτώσουν από το φασισμό. Η δημιουργική διαδρομή του ξεκινάει από ένα ραφείο στο Vichy, πριν μεταβεί στο Παρίσι για να εργαστεί για τους Paquin, Elsa Schiaparelli και Christian Dior, του οποίου έγινε προστατευόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ταινία ακολουθεί τα βήματά του προς την δημιουργία του δικού του οίκου, μέσα από την έκφραση μιας καινοτόμου αισθητικής που δεν περιορίζεται στο ένδυμα αλλά επεκτείνεται σε διάφορους χώρους, από την αρχιτεκτονική μέχρι το βιομηχανικό σχέδιο.

Η πρωτοποριακή ματιά του αποκαλύπτεται κι από άλλες διαστάσεις, με συνεντεύξεις όπως αυτή της Naomi Campbell που περιγράφει μπροστά στην κάμερα πώς ο Cardin υπήρξε ο πρώτος σχεδιαστής που έφερε την πολιτισμική διαφορετικότητα στις πασαρέλες. Οι δημιουργοί του φιλμ P. David Ebersole και Todd Hughes εξερευνούν επίσης τη σχέση του δημιουργού με τις Τέχνες, μέσα από το Escape Cardin, έναν πολυχώρο με θέατρο, κινηματογράφο, γκαλερί κ.λπ. που έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες από τη Marlene Dietrich μέχρι τον Alice Cooper.

O Pierre Cardin που είναι σήμερα 98 ετών εξακολουθεί να εργάζεται και να οραματίζεται το μέλλον του οίκου που δημιούργησε το 1950. Κι όταν τον ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της νεότητάς του απαντά «δουλειά, δουλειά, δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης