Η Αικατερίνα έκλεψε την παράσταση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, 12:30
Η Αικατερίνα έκλεψε την παράσταση
«Ήταν ανθρώπινη. Την ενδιέφερε να μάθει τι σκέφτονται οι ντόπιοι, πώς βλέπουν τη νέα κατάσταση». Οι άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τη νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα μιλούν για μία κοπέλα πρόσχαρη, χωρίς σνομπισμό, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Φαίνεται πως η Ρωσίδα κληρονόμος επιχείρησε με το πρώτο της ταξίδι-αστραπή στο νησάκι του Ωνάση να αποδομήσει την εικόνα του πλουσιοκόριτσου που καλλιεργήθηκε μετά την ανακοίνωση του σούπερ ντιλ με την Αθηνά. Με ένα λιτό φόρεμα, χαμογελαστή κι απέριττη, τράβηξε τις πρώτες της φωτογραφίες πάνω στο νέο της καταφύγιο.

«Πήγα στη συνάντηση με την προδιάθεση πως θα συναντήσω μία πλούσια σνομπ. Αλλά εκείνη ήταν πολύ ανοιχτή και τόσο πρόσχαρη, που εντυπωσιάστηκα», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ελλομένου (όπου ανήκει το Νυδρί) Γιάννης Καρτάνος. Η Αικατερίνα ρώτησε τα πάντα για τους Λευκαδίτες, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα της, που ήταν λακωνικότατος.

«Διαπίστωσα την υπερβολική αγάπη που της έχει ο πατέρας της. Την κοίταζε διαρκώς στα μάτια», παρατηρεί ο κ. Καρτάνος. Από τις επαφές που είχαν οι τοπικοί φορείς με την οικογένεια γνωρίζουν πως στις προθέσεις των Ριμπολόβλεφ είναι να διαμορφώσουν το νησί για τις διακοπές και τους καλεσμένους τους.

«Κανείς δεν έχει μιλήσει για τουριστικές επενδύσεις. Θα κάνουν ανακαινίσεις των υπαρχόντων κτιρίων και θα προσλάβουν Λευκαδίτες», λέει ο κ. Καρτάνος. Στη Λευκάδα, άλλωστε, κανείς δεν κρύβει την προσδοκία του για την τονωτική ένεση στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία, που αναμένεται να φέρει η άφιξη των Ρώσων.

Οι Ριμπολόβλεφ αναχώρησαν χθες από το Άκτιο με το προσωπικό τους αεροσκάφος. Στο 24ωρο που πέρασαν στον Σκορπιό ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και συζήτησαν τα τεχνικά ζητήματα των ανακαινίσεων, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Εντυπωσιάστηκαν

Η Αικατερίνα έδειξε πως θέλει να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εργασίες, ώστε να φιλοξενήσει τους φίλους της στο νέο της απόκτημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Ριμπολόβλεφ, που φάνηκαν να εντυπωσιάζονται από τον πάλαι ποτέ παράδεισο του Ωνάση, θα ήθελαν να περάσουν ένα μέρος των φετινών τους διακοπών στον Σκορπιό. Το βράδυ, στο δείπνο που παρέθεσαν για στενούς τους συνεργάτες, ζήτησαν να γευτούν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και έμειναν κατενθουσιασμένοι από τα εδέσματα και τα ελληνικά κρασιά.

ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ

Και «μουσείο Ωνάση»

Ενήμεροι για την ιστορία του Σκορπιού εμφανίστηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες του θρυλικού νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη γεωγραφική εγγύτητα του νησιού στο Μόντε Κάρλο (όπου βρίσκεται το σπίτι τους) και στην Κύπρο (την οποία επισκέπτονται συχνά για δουλειές), ο Σκορπιός τούς προσέλκυσε και λόγω του μύθου που κουβαλά από τη συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας Ωνάση. Οι Ρώσοι μεγιστάνες πρότειναν μάλιστα στους τοπικούς φορείς να δημιουργηθεί στο Νυδρί ένα «μουσείο Ωνάση» για τα προσωπικά αντικείμενα του Έλληνα Κροίσου. «Έψαχναν ένα ησυχαστήριο και διάλεξαν τον Σκορπιό επειδή ξέρουν ποιος ήταν ο Ωνάσης», τονίζει ο Γιάννης Καρτάνος, αντιδήμαρχος του Ελλομένου. «Οι συνεργάτες του κ. Ριμπολόβλεφ μού πρότειναν να παραχωρήσει ο δήμος ένα κτίριο στο Νυδρί ώστε να γίνει μουσείο για τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση, που βρίσκονται στον Σκορπιό», εξηγεί ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, 12:36