Έχοντας διαγράψει μια πορεία ως τραπεζική υπάλληλος ως τα 50 της χρόνια, η 60χρονη σήμερα Ειρήνη Τζώρτζογλου αποφάσισε να ακολουθήσει το άλλο της “πάθος”: τη μαγειρική!

Και τα κατάφερε περίφημα, κατορθώνοντας να σηκώσει την “κούπα” στο βρετανικό Master Chef, εντυπωσιάζοντας τους κριτές Gregg Wallace και John Torode με ένα ριζότο, αρνίσια παϊδάκια και το παγωτό που ετοίμασε. “Είναι εξευγενισμένη ελληνική ταβέρνα” σχολίασε ο ένας εκ των κριτών, ενώ ο έτερος περιέγραψε το επίδορπιο ως “εθιστικό”, λέγοντας ότι γενικά το φαγητό της ήταν “μαγικό”! Το νικηφόρο μενού ήταν εμπνευσμένο, σύμφωνα με την Dailymail, από την παιδική της ηλικία στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 60χρονη γιαγιά κατάφερε να ξεπεράσει το σκληρό ανταγωνισμό, στον τελικό που, όπως αναφέρει η “Sun” για πρώτη φορά ήταν … γένους θηλυκού και μάλιστα όλοι έσπευσαν να τη συγχαρούν, κάνοντας λόγο για μια δίκαιη νίκη!

Τα πιάτα που της χάρισαν τη νίκη!

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, που ασχολείται με τη μαγειρική ερασιτεχνικά, ζει στην Κάμπρια, στη βορειοδυτική Αγγλία, κατάγεται όμως από την Κρήτη και ως τα 50 της χρόνια εργάστηκε στον τραπεζικό κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ειρήνη κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με τη μαγειρική της αλλά και τις δημιουργικές της “πινελιές” σε κλασικά βρετανικά πιάτα όπως το πασίγνωστο “fish and chips”.

Παλεύοντας στον ημιτελικό είχε μια ατυχία αλλά γρήγορα κατάφερε να ανασυνταχθεί και τελικά να κατακτήσει μια θέση στον τελικό και τελικά … τη νίκη!

Η 60χρονη έγινε η 15η ερασιτέχνης μαγείρισσα που κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας την 42χρονη Jilly McCord, 42, και την 28χρονη Delia Maria Asser, χθες.

“Μπορώ επιτέλους να πω ότι πιστεύω σε μένα! Πιστεύω ότι κάποιες φορές είναι δύσκολο, αλλά η δύναμη βγαίνει στην επιφάνεια, και όταν συμβαίνει μπορεί να πετύχει θαύματα” – είπε η ίδια, για τη νίκη της.

Εμπνευσμένο από τον Ελ Γκρέκο

Μιλώντας στο inews.co.uk για την απόφασή της να λάβει μέρος στο παιχνίδι, η ίδια είπε ότι έπληττε, καθώς είχε αφήσει την τράπεζα πολύ νωρίς, μόλις στα 50 της. Το έκανε όμως, γιατί, όπως είπε ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με τη μητέρα της στην Κρήτη.

Ζώντας όμως πολύ ήρεμα και ήσυχα στο νησί, ένιωσε πως χρειαζόταν … λίγη ένταση! Όλοι της έλεγαν πόσο καλή είναι στη μαγειρική, ώσπου μια μέρα ο σύζυγός της …της έβαλε την ιδέα: “Γιατί δεν δηλώνεις συμμετοχή στο MasterChef;” της είπε κι εκείνη, βλέποντάς το σαν μια πρόκληση, αποφάσισε να το κάνει!

 

 

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης