Η Κέιτ Μoς στο...σφυρί!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, 19:08
Η Κέιτ Μoς στο...σφυρί!
Το διάσημο τοπ μόντελ Κέιτ Μος θα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας μεγάλης δημοπρασίας που θα πραγματοποιήσει ο Οίκος Κρίστις στις 25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πωληθούν δεκάδες έργα τέχνης που την απαθανατίζουν.Για πρώτη φορά στα χρονικά, μια ολόκληρη δημοπρασία αφιερώνεται σε κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται εν ζωή.

«Η Κέιτ είναι η απόλυτη μοντέρνα μούσα και έργα της θα τα δούμε σίγουρα σε μεγάλα μουσεία και σε σημαντικές κολεξιόν στο άμεσο μέλλον. Αλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες. Τις ενθάρρυνε να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να νιώσουν ελεύθερες. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που μπορείς να μάθεις από την Κέιτ: πως πρέπει να παραμένεις πάντα αληθινός με τον εαυτό σου, να αναπτύσσεις το δικό σου στυλ, να δίνεις έμφαση στην ατομικότητά σου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης και συλλέκτης Γκερτ Ελφερινγκ.

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει 50 συνολικά κομμάτια. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν πολλές φωτογραφίες της Κέιτ Μος σε τεράστιες διαστάσεις, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και κολάζ με τις υπογραφές διάσημων καλλιτεχνών όπως οι Annie Liebovitz, Mary McCartney, Irvin Penn, Mario Sorrenti, Mario Testino, Albert Watson κ.ά.

Τις εντυπώσεις κλέβει ένα πρωτοποριακό γλυπτό του Alen Jones που αναπαριστά τη γυμνή Κέιτ Μος καλυμμένη με χάλκινο γκλίτερ. Η τιμή του συγκεκριμένου έργου εκτιμάται ανάμεσα σε 20.000 και 30.000 λίρες. Τα 50 έργα της δημοπρασίας αναμένεται να συγκεντρώσουν 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές που έχουν σκοπό αλλά και δυνατότητα να «χτυπήσουν» κάποια από αυτά τα κομμάτια αλλά και ο απλός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τα συγκεκριμένα έργα από τις 21 έως τις 24 του μήνα που θα εκτίθενται στο Λονδίνο.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, 19:10