H Angelina Jolie με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μαζί με την Arminka Helic έγραψαν ένα άρθρο στους «The Times» του Λονδίνου, με αφορμή τους χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους που εισρέουν στην Ευρώπη, ψάχνοντας για καταφύγιο επιβίωσης.

«Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, είναι ανάγκη να σωθούν από διωγμούς και ο αποτελεσματικός προσδιορισμός τους θα τους προσέφερε την απαιτούμενη προστασία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην γραπτή έκκλησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσημη ηθοποιός, επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, και τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από μια άμεση απειλή κατά της ζωής τους ενώ τονίζει: «Οι Σύροι διαφεύγουν από βόμβες σε βαρέλια, χημικά όπλα, βιασμούς και σφαγές. Το πρόβλημα θα συνεχισθεί έως ότου η διεθνής κοινότητα βοηθήσει ώστε να βρεθεί ένα διπλωματικό τέλος στη σύγκρουση στη Συρία. Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση της διάκρισης ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, και τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από μια άμεση απειλή κατά της ζωής τους. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με δωρεές, δεν μπορούμε να λύσουμε την κρίση φιλοξενώντας απλώς πρόσφυγες», εξήγησαν οι δυο γυναίκες.

Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης