Η βραβευμένη με Όσκαρ Marion Cotillard έδωσε το παρών σε φωτογράφιση και συνέντευξη Τύπου πριν από την πρεμιέρα της νέας της ταινίας Rust and bone, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Ο γάλλος σκηνοθέτης του φιλμ Jacques Audiard στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως «σε καιρούς κρίσης, σαν αυτούς που ζούμε σήμερα δηλαδή, η φυσική δύναμη γίνεται πολύ σημαντική», αναφερόμενος κυρίως στην φυσική αντοχή αλλά και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γύρω από αυτό άλλωστε, στήνεται το θέμα της νέας του ταινίας, «Rust and bone», όπου πρωταγωνιστούν η δημοφιλής Γαλλίδα ηθοποιός Marion Cotillard και ο Βέλγος Matthias Schoenaerts. Τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε η πρώτη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

Αν και είναι ακόμα νωρίς να γίνεται λόγος για βραβεία, το «Rust and bone» προβλέπεται να είναι στα φαβορί σε διάφορες κατηγορίες, ειδικά σε αυτές των ερμηνειών, αφού τόσο η Cotillard όσο και ο Schoenaerts δίνουν με βάθος και όση ένταση χρειάζεται όλες τις αποχρώσεις και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των χαρακτήρων που υποδύονται. Και ο Audiard είναι αγαπημένος σκηνοθέτης του φεστιβάλ, αφού είχε κερδίσει πριν λίγα χρόνια το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής με την ταινία του «Ο προφήτης», ένα δράμα που διαδραματιζόταν μέσα στις φυλακές.

Η ταινία Rust and bone είναι επίσης δραματική. Η Cotillard υποδύεται στο φιλμ μια εκπαιδεύτρια φαλαινών, η οποία χάνει τα πόδια της έπειτα από ένα ατύχημα. Έχει ήδη γνωρίσει τον Αλί, έναν τύπου του περιθωρίου, που είναι μπλεγμένος με τζόγο, μπόξ και παρανομίες, μεγαλώνει μόνος τον γιό του, και μένει προσωρινά στο σπίτι της αδερφής του. Η σχέση μεταξύ τους θα οδηγήσει σε έναν επαναπροσδιορισμό του νοήματος της ζωής και για τους δύο. Ο δρόμος βέβαια, δε θα είναι καθόλου εύκολος, ως συνήθως στις ταινίες του Audiard, που όμως καταλήγουν σε λύτρωση, κάθαρση και ανακούφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Cotillard συμμετέχει για πρώτη φορά σε ταινία που έχει επιλεγεί για το επίσημο διαγωνιστικό των Καννών. Και αμέσως μετά την περιμένει η προώθηση μας πολυαναμενόμενης και εμπορικής ταινίας, το «Dark knight rises» του Christopher Nolan.

Η γλυκιά ηθοποιός, που περνά με άνεση από τα χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ σε ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές ταινίες, εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύτηκε για τον ρόλο της στο «Rust and Bone». «Ακόμα και όταν τελείωσα το διάβασμα του σεναρίου, δεν είχα καταλάβει ποια ήταν η γυναίκα που έπρεπε να υποδυθώ. Αποφάσισα όμως, να την ανακαλύψω γιατί με είχε γοητεύσει», τόνισε στις δηλώσεις της.

Η Cotillard υπογράμμισε ότι έκανε μέχρι και μαθήματα κολύμβησης για να εκπαιδευτεί να κολυμπάει χωρίς να κινεί πόδια της. Το πιο σημαντικό όμως, εργαλείο, ήταν, όπως εξήγησε, «η φαντασία. Έπρεπε να φαντάζομαι πώς νοιώθει μια γυναίκα ανάπηρη, και έπειτα πώς συμπεριφέρεται με μεταλλικά πόδια».

Ο συμπρωταγωνιστής της, ο ανερχόμενος Schoenaerts έχει πίστη στο ίδιο το σινεμά, και το πώς μπορεί μια ταινία, όπως αυτή, να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να αντλήσουν δύναμη. Είναι φυσικά ένα από τα πρόσωπα που τραβάνε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και επαγγελματιών, αφού, μετά από το «Rust and bone», οι μετοχές του θα εκτοξευτούν.

Πηγή:ant1
Eπιμέλεια:Nτίνος Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης