Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα, με σκοπό να επιβάλει σκληρά μέτρα. Ο Τύπος του προσέδωσε πολλά επίθετα και τον χαρακτήρισε παγερό και άκρως ορθολογιστή.

Εκτός από τα παραπάνω, ο Όλι Ρεν είναι και φανατικά ποδοσφαιρόφιλος… Ο 47χρονος Φιλανδός γεννήθηκε στην πόλη Μίκελι, που βρίσκεται 230 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι. Αφού έκανε τα πρώτα του βήματα, έμαθε τη… στρογγυλή θεά και από τότε ένας μεγάλος έρωτας αναπτύχθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορώντας τη φανέλα της Μίκελιν Παλοϊλιγιάτ, έφτασε να αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, στη θέση του επιθετικού.

Ο ίδιος δηλώνει οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ είναι μεγάλος θαυμαστής της παλιάς δόξας της Ρόμα, Μπρούνο Κόντι.

Ποδοσφαιρικά, πάντα, ο Όλι Ρεν… κατέκτησε την Ευρώπη. Με την ομάδα της φινλανδικής Βουλής κατέκτησε δύο φορές στη δεκαετία του ‘90 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγάπη του για τον «βασιλιά» των σπορ αποτυπώνεται και στις ομιλίες του. Συχνά μιλά με ποδοσφαιρικά κλισέ, όπως: «Αφού τα κατάφερε η εθνική Ελλάδας, θα μπορούσε να επιτύχει στο μέλλον ανάλογη διάκριση και η Φινλανδία».

Στις δηλώσεις του στην Αθήνα είχε πει: «Δεν θέλω να εκπλαγείτε, εάν ξεκινήσω την ομιλία μου με μία ποδοσφαιρική μεταφορά, αυτή τη φορά, σχετική με τις δυνατές εμφανίσεις της τουρκικής εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για την τουρκική ομάδα, ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα που επιτεύχθηκε, παρά τα εμπόδια, τη βροχή, τις αποφάσεις της διαιτησίας και τους δύσκολους αντίπαλους. Παρά τις κακοτοπιές, τούτη η ομάδα και ο προπονητής ποτέ δεν τα παράτησαν.

Έκαναν τη δουλειά, μένοντας συγκεντρωμένοι στο στόχο τους μέχρι τέλους. Η Τουρκία είναι περήφανη για αυτή την παρουσία, που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε την αποφασιστικότητα, τη συγκέντρωση και την ενέργεια που δείξατε στο Euro 2008».

Εκτός των άλλων, ο Όλι Ρεν φαίνεται πως αρέσκεται στη ροκ μουσική, αλλά και στο καλό κρασί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης