Νέο τιμητικό τίτλο έλαβε από τον ΟΗΕ η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Angelina Jolie, η οποία είναι ήδη πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπάτης Αρμοστείας του Οργανισμού για τους Πρόσφυγες (HCR).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η HCR, η Angelina Jolie διορίστηκε ειδική απεσταλμένη του επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ Αntonio Gutieres, τον οποίο θα εκπροσωπεί εφεξής σε διπλωματικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια ιδιαίτερη θέση, η οποία δόθηκε στην κα Jolie» δήλωσε ο Andrian Edwards, εκπρόσωπος της HCR.

Σύμφωνα με τον Edwards, η Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες αποφάσισε να δώσει τον τίτλο της «ειδικής απεσταλμένης» στην Αngelina Jolie για το εξαιρετικό έργο της στο πλευρό των εκτοπισμένων και των προσφύγων, κυρίως στο Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

«Στον νέο της ρόλο, θα πρέπει να επικεντρωθεί στις ευρείας κλίμακας κρίσεις που προκαλούν μαζικό εκτοπισμό του πληθυσμού και θα εκπροσωπεί την HCR και τον Antonio Gutieres σε διπλωματικό επίπεδο» εξήγησε ο Edwards.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κα Jolie θα δώσει έμφαση σε περίπλοκες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα εργαστεί για την εξεύρεση διαρκών λύσεων για τους εκτοπισμένους λόγω συγκρούσεων» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης