Ηλεκτρονικό τσιγάρο: καιρός να ανοίξει ο διάλογος… Έτσι ισχυρίζεται η κορυφαία ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου που πρόσφατα παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης για το άτμισμα παρουσία κορυφαίων επιστημόνων.

Η NOBACCO ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για να αντιμετωπίσει την καλλιέργεια του πανικού που επιχειρείται για το προϊόν. Είναι η πρώτη εκστρατεία που επιχειρείται στην χώρα μας για το συγκεκριμένο ζήτημα και στόχος της είναι να προτρέψει τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους όλη την αλήθεια για το άτμισμα. Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η θέση της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου ότι το άτμισμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί το παραδοσιακό κάπνισμα στους ατμιστές και με αυτό τον τρόπο να σώσει ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο βιντεάκι έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο και ειδικότερα στους καπνιστές ανά την χώρα. Ο λόγος για μια πρωτότυπη δημιουργία της γνωστής Ελληνικής εταιρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων Nobacco που καλεί τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους την αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διεκδικώντας παράλληλα το δικαίωμά τους στο “άτμισμα”. Το βίντεο με τίτλο “Melitzanistas” ξεκινάει με την δήλωση “Είναι γεγονός… Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!” και ακολουθεί μπαράζ κωμικών συνθημάτων όπως “Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν…πετάξτε τις μελιτζάνες από το σπίτι!” και “Σκάνδαλο στην Κυψέλη! Τον τάιζε 25 χρόνια Ιμάμ!”. Η πρωτόπυπη καμπάνια κάνει έμμεση κριτική στην απουσία νομοθετικού πλαισίου αλλά και στο “κυνήγι μαγισσών” στο οποίο έχει επιδοθεί μέρος των μίντια, εξισώνοντας χιουμοριστικά την νικοτίνη που περιέχεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με την (σίγουρα μικρότερη) ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται στην γνωστή μας μελιτζάνα (!) Και αν δεν ξέρατε ότι η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη, σύμφωνα με το “The New England Journal of Medicine” το ίδιο ισχύει και για την ντομάτα αλλά και το κουνουπίδι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

***

“Η Νοbacco εγκαινιάζει νέα εκστρατεία για το ηλεκτρονικό κάπνισμα αποκλειστικά μέσα από τα κοινωνικά μέσα”

Πρωτοπορεί για άλλη μία φορά η εταιρία ηλεκτρονικών τσιγάρων Nobacco, αυτήν την φορά με ένα βίντεο στο YouTube που διακωμωδεί την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου παρομοιάζοντας το με την μελιτζάνα, λαχανικό που περιέχει και αυτό στοιχεία νικοτίνης. Με ειδική βιντεο-προβολή η νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τις συνέπειες του ατμίσματος στην υγεία “melitzanistas” εγκαινιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση παρουσία επιστημόνων και καθηγητών καρδιολογίας, βιοχημείας και φαρμακευτικής χημείας που παρουσίασαν τα τελευταία δεδομένα γύρω από την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως ασφαλές υποκατάστατο του τσιγάρου, μέρος μίας ολοκληρωμένης, πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από την νικοτίνη. Το βίντεο παραπέμπει τους χρήστες του διαδικτύου να επισκεφτούν το www.nobacco.gr για να μάθουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια γύρω από το άτμισμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί στην υγεία των καπνιστών το παραδοσιακό τσιγάρο. Αν μη τι άλλο, όταν ξανα-φάτε μελιτζάνες θα έχετε έναν λόγο παραπάνω να χαμογελάσετε.

Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι melitzanistas;

Εκστρατεία ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξαπλώνεται μέσω διαδικτύου
Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από λίγες μόλις ημέρες όταν μία ομάδα χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου θέλησε να αναδείξει το άτμισμα ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου, μέρος μίας ολοκληρωμένης και πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από την νικοτίνη. Είχαν προηγηθεί δεκάδες μελέτες που επιβεβαίωναν το αυτονόητο: το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο από το συμβατικό καθώς δεν περιέχει πίσσα ούτε εκλύει χημικές ουσίες από την καύση. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, καθηγητές καρδιολογίας, βιοχημείας και φαρμακευτικής χημείας” έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δηλώνουν ότι «αν το 3% των καπνιστών στρεφόντουσαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε θα σωζόντουσαν 1 εκατομμύριο ζωές σε φάσμα 20ετίας». Η ομάδα απέκτησε το όνομα melitzanistas και άνοιξε τον διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπό την ομπρέλα της γνωστής εταιρίας NOBACCO που μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινίασε νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ομάδα melitzanistas καλεί τους καπνιστές να μάθουν τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα στην ιστοσελίδα www.melitzanistas.com…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης