Για την οικονομική κρίση, την απαξίωση της Ελλάδας διεθνώς, αλλά και τον ρόλο της τέχνης στην τόνωση του ηθικού των Ελλήνων μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο περιοδικό «Τηλεθεατής».

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μας έχει απαξιωθεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη και σήμερα, που όλα φαίνονται χαμένα, υπάρχουν δύο “Ελλάδες” μέσα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει η Ελλάδα που μας οδήγησε στην άσχημη αυτή κατάσταση που ζούμε, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα εκείνη που δημιουργεί, διακρίνεται και ξεχωρίζει, τόσο στο εσωτερικό όσο και παγκόσμια», είπε μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον ρόλο της τέχνης, δήλωσε: «Επιστήμονες και άνθρωποι των γραμμάτων που διαπρέπουν στο χώρο τους, καλλιτέχνες που ταξιδεύουν την τέχνη τους στην τέχνη μας σε όλον τον κόσμο, επιχειρηματίες που δημιουργούν, αθλητές που συνεχώς τιμούν τα χρώματα της σημαίας μας με τις επιδόσεις τους και τις διακρίσεις τους. Όταν λοιπόν έχεις αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορείς να φανταστείς ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ότι δεν υπάρχει προοπτική και διέξοδος. Είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την πατρίδα μου και θα το τραγουδάω παντού».

Επιμέλεια: Φιλίππα Κριτσογιαννάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης