Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα ο δεύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός τραγουδιού INFEVISION 2012, μια διοργάνωση του International Network Of Eurovision fan clubs (INFE), του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Ελλάδα και που μέλη είναι όλα τα Eurovision fan clubs ανά τον κόσμο.

Εννέα χώρες είναι πλήρη μέλη αυτού του διεθνούς δικτύου και 11 βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους ένταξης, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώρες – μέλη είναι οι εξής: Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Κύπρος, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες, Πολωνία, Τσεχία και Τυνησία. Σε διαδικασία πλήρους ένταξης είναι οι ακόλουθες: Κροατία, Φινλανδία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μάλτα, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία, Αλβανία και Μεξικό.

Η Γερμανία θα είναι πλήρες μέλος σε λίγες ημέρες, ενώ αίτηση εγγραφής έφθασε και από τη Γαλλία. Εκτός από τη Γαλλία, όλες οι παραπάνω χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή. Τα τραγούδια που οι Eurofans πιστεύουν πως θα έπρεπε να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στην Eurovision… αυτή είναι η φιλοσοφία αυτής της εκδήλωσης.

Με παρουσιαστές, τον περσινό νικητή INFEVISION, Γιάννη Μωραΐτη, και την Ηρώ Ηλιοπούλου (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ τραγουδιού Oχρίδας, ΠΓΔΜ) περάσαμε μια καταπληκτική βραδιά και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά μέλη και φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερο τη διοργάνωση. Ο Δημήτρης Πάσιος από τους «Τριημιτόνιο» ήταν εκεί. Εκεί ήταν και άλλοι φίλοι καλλιτέχνες αλλά και άνθρωποι που αγαπούν τον θεσμό αλλά και το Ελληνικό Σωματείο Φίλων Eurovision.

Ισπανία, Ελλάδα, Τυνησία και Πολωνία μονοπώλησαν τις υψηλές βαθμολογίες και τελικά το βραβείο πήγε στη Βόρεια Αφρική. Νικητής λοιπόν το INFE Tunisia με την Emel Mathlouthi και το τραγούδι «Ma Lkit» (ο χαμένος).

Το τραγούδι που κέρδισε την πρώτη θέση

Του χρόνου ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί από το INFE Tunisia στην Τύνιδα. Το ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision μίλησε με τον πρόεδρο του INFE Tunisia, Taha Barkaoui, και τους ανέφερε ότι ετοιμάζονται πολλά και όμορφα events για την επόμενη χρονιά. Ο Taha συνομίλησε μέσω skype με την ερμηνεύτρια, η οποία βρισκόταν στο Πεκίνο για συναυλία και η ίδια δήλωσε πολύ ενθουσιασμένη!

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του INFE Tunisia:

«Εκ μέρους του ελληνικού σωματείου φίλων Eurovision – INFE Greece, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μπέττυ Μαγγίρα για την υπέροχη συμμετοχή που μας χάρισε την πολύ καλή 5η θέση» τονίζουν τα μέλη του σωματείου.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση

Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης