Κάτια Δανδουλάκη: «Η χώρα του πολιτισμού βρίσκεται στο σκοτάδι»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 07:29
Κάτια Δανδουλάκη: «Η χώρα του πολιτισμού βρίσκεται στο σκοτάδι»
Η Κάτια Δανδουλάκη θυμώνει για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό που την εξαγριώνει περισσότερο είναι:

«Ότι έχουν κάνει όλοι τους κάθε δυνατή προσπάθεια να εξευτελίσουν τον τρόπο της ζωή μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ότι οι πάντες προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα για το οποίο εκείνοι έχουν βάψει με αίμα τα χέρια τους. Ποιος να το φανταζόταν ότι η νέα χιλιετία για την Ελλάδα θα ήταν τα χρόνια της... μετανάστευσης, των αυτοκτονιών και των ψυχοφαρμάκων; Ότι προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω την εικόνα πως αυτός ο λαός είναι μόνο λαμόγια, τεμπελόσκυλα και εγκληματίες».

Το «απόστημα» της Χρυσής Αυγής, που φαίνεται να έσπασε, τη σόκαρε;

«Υπήρξε άνθρωπος που να μη σοκαρίστηκε; Υπάρχει άνθρωπος που να μην έμεινε άφωνος με όσα συμβαίνουν; Προσωπικά, ανατριχιάζω κάθε φορά που σκέφτομαι ότι στη χώρα της δημοκρατίας βρήκε χώρο ο φασισμός. Η χώρα του πολιτισμού και του φωτός που έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τα ιδεώδη της, να ακούγεται πλέον γιατί βρίσκεται στο σκοτάδι. Όμως, θέλω να ελπίζω πως πήραν όλοι το μάθημά τους...».

ΠΗΓΗ: TV Έθνος

Επιμέλεια: Τέλης Αλεξανδρόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 08:22