Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες στιχουργούς, που κρύβεται πίσω από τεράστιες επιτυχίες αγαπημένων μας καλλιτεχνών, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγωγή του από τον Πόντο αλλά και τα μουσικά talent shows. 

-Έχεις ρίζες από τον Πόντο και είσαι υπερήφανος για την καταγωγή σου. Στα τραγούδια σου διακρίνεται έντονο το ποντιακό στοιχείο. Πιστεύεις ότι το ποντιακό μουσικό υπόβαθρο που έχεις είναι ένας από τους λόγους που κάνουν τις μουσικές σου να ξεχωρίζουν;



Ναι, δηλώνω συνεχώς υπερήφανος για την καταγωγή μου και να σας πω γιατί. Έχω ακούσει τόσες ιστορίες ξεριζωμού από τους προγόνους μου που μου καλλιέργησε, ένα απερίγραπτο θαυμασμό για το θάρρος, τη δύναμη, την αντιμετώπιση της φτώχειας και όλων των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι αυτοί. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι υπερήφανος. Νομίζω όλοι οι Πόντιοι είναι. Και επειδή είμαι της άποψης «μην ξεχνάς την αρχή σου για να μην πεθάνει η ψυχή σου», προσπαθώ στο μέτρο του εφικτού στις συνθέσεις μου να συμπεριλαμβάνω μουσικά ποντιακά στοιχεία γιατί η παράδοση – κατά την άποψή μου – δεν πρέπει να «πεθαίνει» αλλά να συνεχίζεται.

Η άποψή σου για τα μουσικά talent shows ποια είναι;

Τίποτα δεν είναι κακό και τίποτα δεν είναι καλό. Κοιτάξτε, όταν ένα άγνωστο σε όλους παιδί που δεν έχει κάποιον να το στηρίξει αλλά έχει ταλέντο και πάει σε ένα τέτοιο σόου μπορεί κάποιος να το αξιολογήσει και να του ανοίξει το δρόμο και αυτό είναι πολύ καλό. Από την άλλη, θεωρώ ότι τα talent show θα πρέπει να έχουν πιο αυστηρά κριτήρια γιατί δεν ψάχνουν απλά ένα παιδί που τραγουδάει καλά. Υπάρχουν πολλά παιδιά που απλά τραγουδούν καλά και σωστά. Το θέμα είναι να έχουν το κάτι διαφορετικό. Αυτό που θα ακούσεις τη φωνή του και θα πεις είναι ο τάδε. Δεν μοιάζει η φωνή του με κανενός άλλου.

– Αν σου γινόταν σχετική πρόταση για να είσαι κριτής σε κάποιο από αυτά, θα τη συζητούσες;

Προς το παρόν, δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Ωστόσο, δεν έχω αποφασίσει για το αν θα αισθανόμουν καλά αν έπρεπε να πάρω την ευθύνη για το μέλλον ενός νέου ανθρώπου ασχέτως αν το αξίζει ή όχι.

Πηγή: govastileto.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης