Κόκκινο Ποτάμι: Στο Παρίσι ο Μίλτος έρχεται αντιμέτωπος με πειρασμούς

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 16:34
Κόκκινο Ποτάμι: Στο Παρίσι ο Μίλτος έρχεται αντιμέτωπος με πειρασμούς

Η αγωνία της Ιφιγένειας για την αναχώρηση του Μίλτου στο Παρίσι, μετά από πρόταση του Μπαζίλ Ζαχάρωφ να τον ακολουθήσει και να γίνει το δεξί του χέρι, κορυφώνεται. Ο Μίλτος της προτείνει να την παντρευτεί πριν φύγει αν το θέλει.

Η Ιφιγένεια περήφανη, αρνείται. Ο Μίλτος, ανυπόμονος να κατακτήσει το μέλλον φτάνει στο Παρίσι. Ο Ζαχάρωφ τον υποδέχεται σαν γιο του. Του προσφέρει άριστες συνθήκες σπουδών, εργασίας και διαμονής. Γρήγορα θα αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών του ευεργέτη του. Παράλληλα, μεθάει απ’ τον αέρα της Ευρώπης.

Ο όμορφος και ντροπαλός Πόντιος, γίνεται περιζήτητος από τις νεαρές Ευρωπαίες, ανακαλύπτει μια πλευρά της ζωής που μέχρι τότε δεν του ήταν οικεία, μπαίνει σε πειρασμούς και απολαμβάνει τη ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα, αμελώντας -χωρίς να το καταλάβει- την Ιφιγένεια, που αρκείται πληγωμένη σε λακωνικά του τηλεγραφήματα.

Στην Αμισό, ο πατέρας του Μίλτου, ο Γιώργος Παυλίδης, πείθεται να κατέβει στις εκλογές του 1908. Εκλογές που υπόσχονται μεγάλες αλλαγές στη χώρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 16:34