Οι εκπλήξεις που κρύβει το αμερικανικό «X-Factor», η συνεργασία με τον Σάιμον Κόουελ, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική τηλεόραση αλλά και η τηλεοπτική «συνύπαρξη» του Γιώργου Παπαδάκη με τον Χρήστο Φερεντίνο και τη Σίσσυ Χρηστίδου ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που σχολίασε ο πρώην γενικός διευθυντής του Ομίλου ANT1, Γιώργος Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της Conference Call που έδωσε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου live από το Λονδίνο.

Ο Έλληνας Head of International Project της εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων του Σάιμον Κόουελ, Syco, η οποία έχει στην κυριότητά της το talent show «X-Factor», αποκάλυψε ότι η οικονομική κρίση σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να αποδεχθεί την επαγγελματική πρόταση του διάσημου κριτή. Αλλά σαφώς ήταν επιπλέον μια ευκαιρία και ταυτόχρονα πρόκληση. Ο Γιώργος Λεβέντης μίλησε φυσικά και στο yupi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχύει ότι στο αμερικανικό «X-Factor» θα φιλοξενηθούν ως guest star η Ριάνα και η Μαράια Κάρεϊ;
«Ότι θα δούμε τη Ριάνα είναι 100% σίγουρο. Επίσης, ισχύει ότι συζητάει η Μαράια Κάρεϊ, ακόμη όμως δεν υπάρχει εξέλιξη».

Έχοντας δουλέψει στον χώρο των media στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τι διαφορές διαπιστώνετε;

«Οι Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό είναι τρομεροί και κάθε μέρα γνωρίζω και έναν άλλο που μου κάνει φοβερή εντύπωση. Εγώ έχω πάρα πολλές θετικές εμπειρίες από την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλα θέματα με το σύστημά μας που δεν βοηθάει να έχουμε μια κοινωνία όπως θα ήθελε να τη βλέπει ο Έλληνας. Ότι φταίμε και εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, φταίμε. Η διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό ο Έλληνας δουλεύει σε ένα σύστημα και το σέβεται και κάνει αυτά που πρέπει. Στον χώρο της τηλεόρασης και βέβαια έχουμε ικανούς ανθρώπους. Νομίζω ότι, αν πάρεις τους Έλληνες που δουλεύουν στην Ελλάδα και τους φέρεις να δουλέψουν στο εξωτερικό, μια χαρά θα είναι και θα τα πάνε και πολύ καλά. Όλα εξαρτώνται από την εμπειρία σου και με το τι σου προσφέρει η αγορά. Έχουμε δει από τους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό ότι μπορούν να σταθούν απέναντι στον οποιονδήποτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλήθεια, πώς σας φαίνονται ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σίσσυ Χρηστίδου στη νέα πρωινή ζώνη του ANT1;

«Μια χαρά μού φαίνονται. Νομίζω αυτό είναι μια πρόκληση και κάτι καινούργιο. Δεν έχουμε δει τον Χρήστο Φερεντίνο στην πρωινή ζώνη. Είναι ένα πρόσωπο που θα φέρει άλλον αέρα. Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει άλλη βαρύτητα. Είναι μια προσπάθεια να κάνει κάτι άλλο ο ANT1. Οι δυο τους μαζί με τη Σίσσυ, η οποία είναι πολύ γλυκιά και μέσα στα σημερινά πράγματα, μου κάνουν ένα πολύ ωραίο μιξ. Και δεν περιμένω να δω από αυτούς τους τρεις τα ίδια που έχουμε δει χίλιες φορές από άλλους. Φυσικά θα μιλήσουν για σινεμά, για καλλιτέχνες, αλλά είναι ο τρόπος που το κάνεις και πώς το κάνεις. Πιστεύω οι τρεις τους θα το κάνουν με μία άλλη ματιά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γιώργος Λεβέντης επεσήμανε ότι στην πρωινή ζώνη πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα και όχι να καταργηθεί. Όπως επίσης πιστεύει ότι θα υπάρξουν και συγχωνεύσεις καναλιών.

Το «X-Factor» μεταδίδεται σε δεκαεννιά χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ινδία, Δανία, Αυστραλία και Αφρική). Δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του στην Αμερική, ο ANT1 εξασφάλισε τα δικαιώματα και θα μεταδίδει την αμερικανική εκδοχή του διάσημου talent show, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: Yupi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης